logo

ANANOLUJET SABİHA’DAN MALATYA’YA UÇTU

AnadoluJet’in, İstanbul Sabiha Gökçen ile Malatya arasında haftada yedi gün gerçekleşecek karşılıklı uçuşları başladı.

anadolujet_malatya

Sektördeki yedinci yılını kutlayan AnadoluJet, uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa’dan Trabzon – Erzurum ve İstanbul Sabiha Gökçen – Denizli hatlarını açan şirket, şimdi de İstanbul Sabiha Gökçen-Malatya seferlerine start verdi.

anadolujet_oyunlar

KUTLAMA TÖRENİNE YOĞUN İLGİ !

AnadoluJet, yeni hattının açılışını Malatya Havalimanı’nda, muhteşem bir kutlama ile gerçekleştirdi.  Kutlama, uçağın alana inişi ve havalimanı itfaiyesinin su takı gösterisi ardından mehteran ve folklor gösterisi ile başladı. İlk yolcular çiçeklerle karşılandı. Hat açılışı kurdelesi ve pasta; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın ile AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan tarafından kesildi.

anadolujet_vali

“MALATYA ÇOK ŞANSLI BİR ŞEHİR”

Kutlama töreninde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı “Ülkemizin 30 büyük şehri arasında yer alan Malatya’mız, silahlı kuvvetlerimizin de önemli bir komuta merkezi. Üniversitesi ve tıp merkezi ile gelişen bir bilim ve şifa kenti, kayısısı ve gelişen sanayisi ile başarılı bir sanayi kenti. Malatya, hem unvanları hem de coğrafi konumu ile şanslı iller arasında. Yenilenen terminal binası ile yurt içi uçuşlarında kışın 16 sefer yapılıyor. Yaz tarifesinde ise yurt dışı uçuşlarla bu rakam daha da artıyor. Geçen sene şehrimizin terminalinden 648 bin yolcu seyahat etti. Pek çok hemşerimizin yaşadığı İstanbul ilinden başlayan uçuşlarla vatandaşlarımız ekonomik ve konforlu bir şekilde şehrimize ulaşacak. İlimizin ulaşımı için katma değer oluşturacak bu anlamlı hizmet için tüm AnadoluJet yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

anadolujet_kon_1

“SEFERLERE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan da, “Dünyaya ismini duyurmuş kaç şehir var ki? Kayısı üretiminin yüzde 80’ini gerçekleştiren Malatya’nın büyüklüğünü tekrar konuşmaya gerek yok. AnadoluJet, Malatya’ya bir sefer düzenliyorsa bu sefer Malatyalıların, Anadolu halkının. Bu seferlere sahip çıkmak ta hepimizin görevi. Burada büyük bir şehir var. Eğer, ekonomisi büyüyecekse, daha ileriye gidecekse tabi ki bu başta ulaşımla olacak. Önemli bir nokta var ki; AnadoluJet, sadece ulaşım aracı değil, aynı zamanda iletişim aracı. Siyasetin, ticaretin her türlü gelişmişliğin daha ileriye gidebilmesi için ulaşımın ve iletişimin artması gerekiyor. İnşallah bu seferler Malatya’mızı, Anadolu’nun her bir köşesiyle buluşturur; daha yoğun, daha sıkı bağlarla birleştirmiş olur ” dedi.

anadolujet_kon_2

“NE KADAR UÇUŞ O KADAR GELİŞME”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Malatya’ya olan uçuş sayısı ne kadar artarsa, havayolu ulaşımı ne kadar gelişirse şehrimiz de o ölçüde gelişecek. Malatya genelinde yaşayan halkımızla kıyasladığımızda çok büyük bir Malatya nüfusunun da diğer illerimize yayıldığını görüyoruz. Dışarıda yaşayan hemşerilerimizin istedikleri an Malatya’ya uçabileceklerini bilmek çok güzel. Umarız ki aynı konforu Ankara üzerinden de yaşamaya başlarız. Yıllık 100 bine yakın yolcumuz, komşu illerden Ankara’ya ulaşıyor. Ankara’ya olan bu talebin de kalıcı uçuşlarla desteklenmesini arzuluyoruz. Malatya tıpkı diğer şehirlerde olduğu gibi AnadoluJet ile ulaşım alanında büyüme yakaladı. Havalimanımıza yakın zamanda önemli bir yatırım yapıldı ancak hala yetersiz kalıyor. İhtiyacımıza cevap veremiyor. Yeni bir havalimanı terminali için de çalışmaların başlamasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

anadolujet_pasta

“ÜLKEDE ULAŞILMADIK YER KALMADI”

Malatya AK Parti Milletvekili Hüseyin Cemal Akın ise “Havayolu ulaşımındaki gelişim, hızlı tren sistemleri ve gelişmiş kara yolları ile vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Anadolu’da gidilmeyen il ve ilçe bırakmadık. Artık hem havayolu hem kara hem de demir yolu ile tüm yurdumuza kolaylıkla ulaşıyoruz. Ulaşım hem ticaret hem de ilimin gelişimde büyük önem taşıyor. AnadoluJet’in yeni başlayan uçuşlarının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AnadoluJet çok yakında, İstanbul Sabiha Gökçen-Şanlıurfa ve Nevşehir uçuşlarını da başlatacak.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?