logo

ÇELEBİ DÜNYA MARKASI OLACAK !

Çelebi Havacılık CEO’su Onna Boots, şirketi Türkiye’nin global markası haline getireceklerini söyledi.

Çelebi Havacılık Holding CEO’su Onno Boots, “2014’te işlerimizi hem Avrupa’da hem de Türkiye’de büyüttük. İkinci pazarımız Hindistan’a sağlam bir şekilde yerleştik. Çelebi için bir sonraki adım global marka olmak. Çelebi olarak ilk hedefimiz Türkiye’nin çevre ülkelerinde, Ortadoğu ve ötesinde büyümek. İlerleyen dönemde de Hindistan’ın ötesinde büyümeyi ve Asya’ya doğru uzanmayı planlıyoruz” dedi.

celebi_onno_boots

ASYA’DA MERKEZ KURULACAK

Boots, Çelebi olarak Avrupa’da Frankfurt’ta güçlü bir merkeze sahip olduklarını ve İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanı ile Ortadoğu’yu içine alacak şekilde güçlü bir hub oluşturmak istediklerini anlatarak “Asya’da da bir merkez kurarsak dünya ticaretinin çok büyük bir bölümünü üstlenebilecek hale gelebiliriz. Dünyadaki üretimin büyük bir kısmı Asya’da gerçekleştiriliyor. Bu nedenle tedarik zincirleri genellikle Asya’dan başlıyor. Dolayısıyla Asya’da da bir merkeze sahip olmanız gerekiyor. Asya’da kuracağımız merkez için öncelikli olarak Kuzey Asya’yı araştırıyoruz ama Güneydoğu Asya’da da olabilir. Spesifik bir ülke yerine ticaret akışının yoğunluğuna göre ve Çelebinin nasıl konumlandırılacağına göre bir karar vereceğiz” dedi.

Boots, Çelebiyi Türkiye’nin global markası haline getireceklerini vurgularken, bu yıl yüzde 15 civarında büyümeyi hedeflediklerini kaydetti.

3.HAVALİMANI İÇİN ORTAK SİNERJİ GEREKLİ

Onno Boots, 3.Havalimanını yalnızca bir havalimanı ve trafik yaratma projesi olarak görülmemesi gerektiğini de vurguladı. Boots. “Singapur küçük bir ülke olmasına rağmen yolcu ve kargo taşımacılığı için Asya’daki en büyük merkezi kurabildi. Eğer onlar bunu yapabiliyorsa. Türkiye de aynısını yapabilir. Ortak hedef bu olmalı. Ülkedeki bütün taraflar, bakanlıklar, havayolu otoriteleri, kargo şirketleri 3. Havalimanını yolcu ve kargo taşımacılığı için bir ana nokta haline getirmek için fikir birliği için hareket etmeli” dedi.

 

Kaynak:Dünya

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?