logo

YERLİ UÇAĞIMIZ İÇİN KAPIŞACAKLAR !

ABD VE FRANSA’DAN SONRA RUSYA’DA İŞTAHLI

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın yerli uçağın proje aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu, üretime çok yakında geçileceğini açıklaması piyasayı kızdırdı. ABD’nin Boeing, Fransa’nın Airbus firmasından sonra Rusya’nın uçak üreticisi Sukhoi, yerli uçak üretiminde Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini açıkladı.

boeing yonetim

İLK TEKLİF BOEİNG’TEN GELDİ !

Türkiye’nin yerli uçak üretimine ortaklık için Boeing firmasından açık bir teklif gelmişti. Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn 23 Eylül 2914’te İstanbul’da kurmaylarıyla yaptığı açıklamada “Türkiye’de yerli uçak yapımı için gerekli altyapı ve teknoloji var. Resmi teklif geldiği takdirde Türkiye’nin ilk yerli uçağını birlikte yapmaya hazırız. Bundan gurur duyarız” demişti.

Airbus_A380

AİRBUS REKABETTEN GERİ DURMADI !

Boeing’in en güçlü rakibi Fransız Airbus firmasının da Türkiye’nin yerli uçak üretimi projesiyle yakından ilgilendiği biliniyor. Airbus Başkanı Tohm Enders “Yerli uçak üretiminde Türkiye ile işbirliğinden büyük memnuniyet duyarız. Türkiye’de uçak üretimi için yetişmiş insan gücü var. Bizim teknolojimizle bu gücü birleştirdiğimizde Türkiye’nin ilk yerli yolcu uçağını kolayca üretebiliriz” açıklamasında bulunmuştu.

shoki_jet

ŞİMDİ DE RUSYA ORTAK OLMAK İSTİYOR !

ABD ve Fransa’nın ardından Rusya da yerli uçak üretiminde Türkiye ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı. Rus uçak üreticisi Sukhoi, Türkiye’de yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Rusya’nın iş dünyası haberleri ajansı Prime, Sukhoi Başkan Yardımcısı Yevgeny Andrachnikov ile bir söyleşi yaptı. Andrachnikov, şirket olarak Çin pazarına girmek istediklerini, bunun için de uçak alım garantisi karşılığında Çin’de uçak parçası üretmeyi düşündüklerini söyledi. Rus yönetici, aynı yöntemle Türkiye ve Hindistan pazarlarına girmek istediklerini de dile getirdi. Bir havayolu şirketi kurmayı planlayan Nikaragua hükümetiyle görüştüklerini belirten Andrachnikov, Rusya’da ise ekonominin durumu nedeniyle yerel havayollarının zorlandığını kaydetti.

hurkus

ABD Mİ, FRANSA MI, YOKSA RUSYA MI !

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma eski bakanı Lütfi Elvan, dün ilk yerli yolcu uçağının proje aşamasının tamamlandığını, çok yakında üretime geçileceğini açıklamıştı. Türkiye, üreteceği ilk milli yolcu uçağını, yüzde 100 yerli kaynaklarla yapma imkanına sahip olmadığı için, ortaklığa talip olan ABD, Fransa veya Rusya arasında tercih yapacak.

 APRON24.COM/ÖZEL

Share
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?