logo

ALMANYA’DAN THY’YE AKIN VAR !

Avrupa’nın ekonomi gücü olan Almanya’ya yıllar önce Türkler çalışmaya giderken, artık Almanlar da Türkiye’ye çalışmaya geliyor. Çok sayıda Alman vatandaşı Türkiye’de birçok şirkette çalışırken, bu şirketlerinden başında Türk Hava Yolları geliyor.

THY’de 5’i kadın olmak üzere toplam 115 Alman pilot çalışıyor. Onlardan biri olan Alman kadın pilot Beate Weinmair,Türkiye’de ve THY’de çalışmaktan dolayı çok mutlu. Genç pilot uzun süre burada kalmayı düşünüyor.

THY'nin Alman pilotu Beate Weinmair

Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya’dan çok sayıda pilot, Avrupa’da liderliğe oynayan, Türk Hava Yolları’nda çalışmak için başvuru yapıyor. Bu başvurusu sayısı ise sürekli artarak devam ediyor.

Özellikle ekonomik sıkıntıdaki Avrupa Birliği ülkelerinden yabancı pilotların çalışmak için ilk tercihleri arasında THY yer alırken AB üyesi ülke vatandaşlarından 435 pilot THY’de uçuyor.

Yabancı pilotlar; ülkelerindeki havayolu şirketlerinde uçmak yerine çalışma şartları, iyi maaşlar ve sunduğu imkanlar nedeniyle THY’yi tercih ediyor. THY’de, 52 ülkeden 10’u kadın olmak üzere 675 yabancı pilot bulunuyor.

THY’nin yabancı pilot ilanlarına en çok ilgi gösteren ülkelerin başında Alman pilotlar geliyor.Almanya havayolu şirketlerinden olan Augsburg Airways’in kapanması sonrası Alman 70 pilotta THY’de uçmaya başladı. THY’de şu an uçan yabancı pilotlar arasında en çok Alman pilotlar bulunuyor. 5’i kadın olmak üzere toplam 115 Alman pilot THY’de uçuyor.

THY'nin Alman pilotu Beate Weinmair

BİZDEN BİRİ OLDU

Türk Hava Yolları’nın Airbus 330 tipi yolcu ve kargo uçaklarında, first officer yani ikinci pilot koltuğunda oturan, Alman kadın pilotlar arasında yer alan Beate Weinmair, kısa sürede bizden biri oldu.

Türkiye’de hiç yabancılık çekmeyen 36 yaşındaki Alman pilot, THY’de ve Türkiye’de çalışmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Bir yıldır THY’de uçan Münihli Weinmair “Avrupa’daki en iyi seçeneğin THY olmasından dolayı burada çalışmaya karar verdim. 8 yıllık pilotum. Seçenekler arasında başka havayollarında uçmak olsa bile THY’yi yine tercih ederdim.Eski şirketim kapandığı zaman 70 pilotu THY kendi bünyesine aldı. Çocukken daha önce de Türkiye’ye geldim.İnsanlarınızın sıcakkanlı olması da THY’yi tercih etmemde etkin oldu. Diğer Alman pilot arkadaşlarım da sorduğunda THY’yi tavsiye ederim çünkü burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkçe öğreniyorum. İstanbul’u daha iyi öğrenmek için geziyorum. Çok iyi şartlar altında çalışıyorum. Türkiye’nin ülkem Almanya’dan da uzak olmaması da benim için önemli çünkü 3 saat sonra evimdeyim. Daha uzun süre buradayım. Bana her uçuşta kaptanın Türkçe öğretmeye çalışması çok hoş oluyor” diye konuştu.

GÖKHAN ARTAN / HABERTÜRK GAZETESİ

Share
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?