logo

İSPANYA’DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ : 10 ÖLÜ !

A400M_1-iceri

İspanya’nın Sevilla kentinde test uçuşu yapan Airbus A400M tipi askeri bir uçak yere çakıldı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy kendisine gelen ilk bilgilere göre uçakta 8 ila 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölenler arasında uçağın imalatçısı Airbus çalışanları da var.

CEj_ovaWEAAatrd

Reuters’ın haberine göre; Rajoy, kazada ölen mürettebatın İspanyol olduğunu açıkladı. Sevilla Havalimanı yakınlarında meydana gelen kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. İlk gelen bilgilere göre pilotların düşüşten kısa bir süre önce ‘acil durum’ bilgisini kuleye verdikleri ve dönmeye çalıştıkları ifade edildi. Olay yüzünden Sevilla Havaliman’ın uçuşlara kapatıldığı öğrenildi.

CEj85G9WYAAoHhM

ÖLENLER AİRBUS ÇALIŞANLARI  !

Kazadan dolayı 24 Mayıs’taki yerel seçim için planlanan çalışmalarını iptal eden Rajoy, uçakta bulunanların Airbus firmasının çalışanları olduğunu söyledi. Test için havalanan uçağın kalkıştan hemen sonra Coca Cola fabrikasının yakınlarına düştüğü öğrenildi.

111ABUS4E

Kaza yerinde bulunan bir arama-kurtarma görevlisi, El Pais gazetesine “uçağın kül olduğunu” söyledi. Kazadan kurtulanların helikopterle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, Airbus’ın ana yükleniciliğinde tasarlanan uçak dört adet turboprop motora sahip.

SDEVI-ABUS400M

TÜRK HAVA KUVVETLERİ DE KULLANIYOR !

116 tam teçhizatlı paraşütçü veya 66 sedye-25 tıbbi personel veya 37 ton kargo taşıyabilen uçak, 130 tonluk maksimum kalkış ağırlığı ile saatte 780 kilometre hıza çıkabiliyor. Teslimatları geçen yıl başlayan uçağın ikinci kullanıcısı Türk Hava Kuvvetleri olmuştu.

CEkBHeRXIAAi4vx

İŞTE FECİ KAZADAN SICAK GÖRÜNTÜLER

https://youtu.be/rpzC-TOmaoQ

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?