logo

15 Mayıs 2015

“KÖTÜ ÇALIŞAN OLMAZ KÖTÜ YÖNETİCİ OLUR”

ayci_sener

Atatürk Havalimaın’nda İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’ni ziyaret eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Çalışanlarımı anlamak için hep sahada geziyorum. Dün de onlarla birlikte uçak temizliğindeydim. Kötü asker olmaz kötü komutan olur. Kötü çalışan olmaz kötü yönetici olur. İyi yönetici olabilmemiz için sahada olmamız lazım” diye konuştu.

ayci_sener_1

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı’nda katıldığı bir toplantının ardından İstanbul  Dış Hatlar Terminali’deki İstanbul Havalimanları Muhabirleri Deneğini ziyaret etti. Ziyarette TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TGS Genel Müdürü Nurzat Erkal ve THY Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar da hazır bulundu. Aycı Dernek Başkanı Cemil Yıldız’dan havacılık haberlerinin takibi ve gazetecilerin çalışma yöntemleri konusunda bilgi aldı.

ucak_temizlik

TEMİZLİK ŞEFİ: “MEHMET AĞABEY MASAYI ÖYLE SİLERSEN BEL FITIĞI OLURSUN”

 

Hergün başka kılıkta şirketin birimlerinde çalışan Aycı,  son olarak THY Genel Müdür Yardımcılarıyla beraber dün uçaklara çıkarak yaptığı temizlik çalışmasıyla sahada görülmüştü. Temizlikçi kılığında çalışanların arasına katılan Aycı, “Çalışanlarlarla tanıştık, temizliğe koyulduk, bana hep Mehmet abi diye hitap ettiler. Biliyorsunuz benim ilk adım Mehmet. Bir temizlik şefimiz, ekonomi ve business’ta masa temizlerken, işin pratiğini öğretti. Bu kardeşimiz, ‘bak Mehmet abi bunu evdeki masayı silmekle karıştırma. Burada öyle olmaz, sol elinle mandalları çözeceksin, sağ elinle hızlıca sileceksin. 44 yaşında adamsın,öyle yere kadar eğilirsen bel ağrısından kurtulamazsın. Bel fıtığı olursun Mehmet ağabey’ diyerek uçak temizliğinin püf noktalarını gösterdi. ‘Bunu hızlı yapmazsak rötar yeriz’ diye de ekledi” şeklinde konuştu.

ayci_sener_2

“EN GARİP OLANI SKYLİFE DERGİLERİNİ TAŞIMAKTI”

Aycı temizlikte yaşadığı en ilginç olayın Skylife dergilerini uçağa taşırken hissettikleri olduğunu belirterek, “En garibi ve en ilginç olanıysa tam işimiz bitti derken, şefin ‘Mehmet ağabey nereye gidiyorsun daha işimiz bitmedi. Şu Skylife dergilerini uçağa yüklememiz lazım’ dedi. Yönetim Kurulu Başkanıyım, İçinde yazımın olduğu, yazımın konulup konulmasının gündem olduğu dergiyi taşımak çok tuhaf geldi. Ama çaresiz 3 balya dergiyi aldım ve uçağa yöneldim. Tam bu sırada temizlik şefi, ‘Mehmet abi o çok olur bir balyayı ben alayım’ dedi. Ben de ‘boşver ben taşırım’ diyerek dergileri uçağa çıkardım “ şeklinde konuştu.

ayci_sener_4

“KUSURA BAKMAYIN BAŞBAKANIM UÇAK TEMİZLİĞİNDEN GELDİM”

Aycı temizlikçi kıyafetiyle o sırada uçağı inen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu karşılamaya gittiğini söyledi. Aycı, “Sayın Başbakan beni temizlikçi kıyafetiyle görünce, ‘hayrola nedir bu halin’ diye sordu. Ben de ‘sayın başbakanım, kusura bakmayın biz zaman zaman böyle sahada çalışıyoruz. Uçak temizliğinden yanınıza geldim’ dedim” şeklinde konuştu.  THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bir kurumun topyekun ahenk içinde başarılı olması için yöneticilerin çalışanları çok iyi tanıması, tahlil etmesi gerektiğine dikkat çekti. Aycı özellikle TGS hizmet birimlerini gezdiğimde şeflerle alt kadrolar arasında mükemmel bir uyum ve çalışma düzeni gördüm. Buna hayran kaldım, çünkü bu kadarını beklemiyordum. TGS çalışanlarında kuruma sahip çıkma ve aidiyet duygusu gerçekten beni son derece mutlu etti” dedi.

ayci_sener_5

“PERSONELİN NE HİSSETİĞİNİ BİLMEM LAZIM”

Bir yöneticinin personeli motive edebilmesi için onları daha yakından tanıması gerektiğine işaret eden Aycı, “Personelimizin neler hissettiğini süreçlerin nasıl işlediğini bilmemiz lazım. Eğer iyi yönetici olmak istiyorsak, personelle aynı dili konuşan birisi olmamız lazım. Kötü asker yoktur kötü komutan vardır. Kötü çalışan yoktur kötü yönetici vardır. Bizim sahada olmamamız lazım. Burada büyük bir başarı hikayesi var.  Çıtayı yukarı çekme arzusu var. Hepimiz yaptığımız işi büyütmek istiyoruz. THY çalışan memnuniyeti ve müşteri memnuniyeti en üst düzeyde olması gerek. Sahaya sık sık inerek, herkesle işbirliği ve koordinasyon içinde olacağımız hissettirmek istedik. Her işin bir pratiği var. Personelimizin işini ve şirketini büyük bir sahiplenme duygusu var. Personelin kendisine nasıl çalışması gerektiği konusunda örnek verdi. Masaları temizlerken işin patiğini gösterdiler. 30 saniyede masayı kapatman lazım geldiğini kavradım” diye konuştu.

ayci_sener_6

“KENDİMİ TANITINTINCA KAMERA ŞAKASI ZANNETTİLER !”

Aycı uçak temizliği bitince, kendini ekibe THY Yönetim Kurulu Başkanı tanıtmak için cümle kurmaya başladığını belirterek, “Ben THY Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aycı, der demez, ‘yok artık, inanmıyoruz, bu kamera şakası olmalı’ diyerek bana inanmadılar “ dedi.

“EVDEKİLER ŞAŞIRIP KALDILAR !”

Eve vardığımda karşıladılar. Dün bütün Gün TGS üniforması ile çalıştım. Her şirketi yönetenler böyle bir üniforma ile çalışabilirler. Değişecek zaman yoktu. Randevular da geldi sıkıştı. Çalışmalar yoğun olunca eve temizlikçi kıyafetimle gittim. Evden içeri girdim baktılar. Biz seni başkan zannediyoruz ya dediler. Kardeşim çok şaşırdı ve ‘Abi hayırdır, yine görev değişikliği mi oldu? ’diye sordu. Görevimin bir parçası da bu deyince ‘Bizi seni başkan zannediyorduk” diye söylendi. Ben de değişiklin yok görevimin bir parçası da bu deyince evdekiler normale döndü. Sonra anlattım yaptığım temizlik hikayesini. Kardeşim elbisemi üzerimden alarak ‘müsaade edersen abi bu temizlikçi elbisen kapının girişine asacağım. Her zaman işe giderken bunu gör dedi. Her sabah işe giderken bunu gördüğün zaman ne yaptığını ve neler yaşadığını hatırlar motive olursun ‘dedi. Sonra da temizlikçi kıyafetimi kapının girişine astı “diye konuştu.

THY Yönetik Kurulu Başkanı İlker Aycı ziyaretin ardından TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve THY Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar ile birlikte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni gezdi. Aycı Şener’den yönlendirme levhaları konusunda yapılabilecek yenilikler ve düzenlemeler konusunda da bilgi aldı.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?