logo

THY’DEN YOLCULARI RAHTLATAN İLGİNÇ YÖNTEM !

thy_iceri

THY, akşam saatlerinde İstanbul’da sağanak yağış beklendiği için, önlem amacıyla karşı havalimanlarından gelen uçak seferlerini 45 dakika ile 2 saat arasında gecikmeli olarak gerçekleştirdi.

Bu yöntem işe yaradı ve en azından yolcular uçak içinde bekletilmekten, kaptanlarda havada tur atıp uçağın yakıt kritiğine girmesi derdinden kurtuldu.

yolcular_bord

Meteoroloji, İstanbul’da akşam saatlerinde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. THY de, bu nedenle, İstanbul hava sahasında etkili olan ve ‘CB’ (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara yol açan elektrik yüklü bulutların yaşatabileceği olumsuzluklara karşı tedbir aldı. Akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek uçak seferleri, tedbir amacıyla 45 dakika ile 2 saat arasında gecikmeli olarak yapıldı.

Bu nedenle, Kopenhag, Göteborg, Barcelona, Londra, Cenevre, Milano ve Hamburg seferleri 1 saatlik gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

ucaklar_kule_manset

7 MAYIS’I TEKRAR YAŞAMAMAK İÇİN…

7 Mayıs günü, İstanbul’da etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına yüzünden, Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken 14 uçak yakıt kritiğine girerek, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’na yönlendirilmişti. 4 uçak da pisti pas geçmek zorunda kalmıştı. THY’nin aynı sıkıntıları yaşamamak için dün aldığı bu tedbirler işe yaradı. En azından yolcular uçak içinde bekletilmeden terminalde dinlenerek rötarlı da olsa uçaklarının kalkış saatini bekledi. 7 Mayıs akşamı bir THY uçağında yolcular uçak içinde bekletildikleri için kabin memurlarıyla tartışmışlardı.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

1+3 = ?