logo

HİTİT’İN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE GÜMÜŞ ÖDÜL

Hitit’in kurumsal sosyal sorumluluk projesi Uçan Raketler, pazarlama ve pazarlama iletişimi alanında şirketlerine veya sektöre değer katan projelerin ödüllendirildiği The Hammers Awards’ta, “Sürdürülebilirlik ve KSS Alanlarında Optimum Bütçe ile Harikalar Yaratanlar” kategorisinde “Gümüş” ödüle layık görüldü.

Hitit’in kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Uçan Raketler”, The Hammers Awards’ta Gümüş Ödül’ü kucakladı. Ödüller Wyndham Levent’te gerçekleştirilen Marketing Meetup Istanbul etkinliğinde sahiplerini buldu. “Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanlarında Optimum Bütçe ile Harikalar Yaratanlar” kategorisinde Gümüş Ödüle layık görülen proje, beş yılda 150 binden fazla çocuğu masa tenisi ile tanıştırdı.

Pazarlama dünyasındaki gelişmeleri okuyucularına aktaran Pazarlamasyon.com’un ödül platformu olan The Hammers Awards, bu yıl dördüncü kez dağıtıldı. The Hammers Awards, diğer yarışmaların aksine, ödülün ekibe verildiği, bu sayede projeden bağımsız olarak ekibin motivasyonunu artırmayı amaç edinen bir ödül programı. Platformda her yıl, sektörlere örnek olacak, tüm tarafların ders çıkarabileceği ufuk açan projelere imza atan pazarlama takımları ödüllendiriliyor. Ödüle layık görülen projenin kuruma veya markaya katkısının rasyonel rakamlarla ifade ediliyor olması önemli bir kriter.

355 okuldan 370 öğretmen ve 140 bin öğrenciye ulaştı

`Sürdürülebilirlik ve KSS alanlarında Optimum Bütçe İle Harikalar Yaratanlar” kategorisinde “Gümüş” ödüle layık görülen “Uçan Raketler” projesi, çocukların spora eşit bir şekilde erişimini hedefliyor. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile iş birliği içinde yürütülen proje çerçevesinde, sınırlı kaynakları olan ilköğretim okullarına masa tenisi malzemeleri temin ediliyor ve öğretmenler eğitilerek daha fazla çocuğun masa tenisi ile tanışması sağlanıyor. Bugüne kadar Çorum, Isparta, Trabzon, Şanlıurfa ve Sakarya’da 355 okulda projeyi aktif hale getirdiklerini belirten Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, “Projelerimizin çıktılarını ve etkisini görebilmek adına kendimize somut ve ölçülebilir anahtar performans ölçütleri belirliyoruz. Uçan Raketlere baktığımızda, projenin temel öğeleri olan okulların ve öğretmenlerin belirlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinesi ile gerçekleşiyor. Bu bağlamda, şimdiye kadar Uçan Raketler ile 370 öğretmeni masa tenisi antrenörü yaparak, 140.000 öğrencinin masa tenisi eğitimine erişimini sağladık.

6 Şubat depremi sonrasında faaliyet programlarıyla depremden etkilenen illeri önceliklendirdiklerini belirten Karaağaç sözlerine şu şekilde devam etti: “Depremin ardından, Hitit olarak, dayanışmanın bir parçası olmak ve özellikle çocukların iyileşme sürecine katkı sağlamak adına daha kalıcı ve sürdürülebilir bir destek sağlamak istedik, tam da bu nedenle projemizin programını deprem bölgeleri için özelleştirdik. Depremden öncelikle etkilenen illerdeki konteyner kentlerde kalıcı masa tenisi alanları kurarak antrenörler eşliğinde depremzede çocuklara düzenli masa tenisi eğitimleri vermeye başladık. Malatya ve Kahramanmaraş’ta kurduğumuz masa tenisi alanları ile toplamı 20.000’e ulaşan bir nüfusa hizmet götürdük.”

Masa tenisi branşına verilen desteğin bununla da sınırlı kalmadığını kaydeden Karaağaç, “Bireysel ve çift olarak ulusal ve uluslararası arenada pek çok madalyası bulunan başarılı kadın milli masa tenisçilerimiz Ece Haraç ve Özge Yılmaz, 2024 Paris Olimpiyatları’na hazırlık için uluslararası müsabakalara Hitit’in ulaşım desteği ile katılıyorlar. İki genç kadın masa tenisçisine destek vererek projeyi profesyonel ve uluslararası boyuta taşımış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Değerlendirme nasıl yapılıyor?

İki aşamalı değerlendirmeye tabi tutulan projeler, jüri tarafından ön değerlendirmeye alınıyor. Ön değerlendirmede, projenin:

– Şirket algı, satış ve/veya kar performansına ölçülü ve anlamlı oranda katkıda bulunmuş olması,

– Projeyi yöneten pazarlama ekibinin başarılı bir süreç yönetimi yapmış olması,

– Ekibin iyi bir takım çalışması ile katılımcı ve etkin bir yönetim biçimi ile hareket etmiş olması,

– Proje paydaşları ile katılımcı ve insan-maddi kaynak kullanımında başarılı bir yaklaşım ve yönetim sergilemiş olması, gibi unsurlara bakılıyor. Ön değerlendirmeyi geçen projeler, ana değerlendirmede jüri tarafından oylanıyor. Jüri üyeleri, her iki değerlendirme aşamasında, herhangi bir şekilde yer aldıkları projelere puan veremiyor.

Share