logo

11 Mayıs 2024

ABD’DE YENİ YASA TASARISI

ABD Senatosu’nda kabul edilen tasarının, genel ve ticari havacılık üzerinde geniş kapsamlı etkileri olacak. ABD Senatosu, genel ve ticari havacılık üzerinde geniş kapsamlı etkileri olacak bir havacılık yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, Federal Havacılık İdaresi’ni (FAA) yeniden yetkilendiriyor. Gelecekte hem FAA’ya hem de Ulusal Ulaştırma ve Güvenlik Kurulu’na (NTSB) sektör genelinde altyapıyı ve güvenliği iyileştirmek için büyük miktarda fon sağlıyor.

Tasarı, güvenliği artırmayı, altyapıyı yenilemeyi ve havayolu politikalarını değiştirmeyi amaçlıyor.

Tasarının içerdiği bazı değişiklikler şöyle:

FAA’ya ayrılacak 105 milyar dolar ile önümüzdeki 5 yılda hava trafik kontrolörleri için yeni teknolojilere ve eğitim akademisinde kontrolör sayısı artırılacak. NTSB’ye, havaalanlarını modernize etmek, teknoloji programları sunmak, havayolu geri ödeme gereksinimlerini kodlamak ve engelli yolcuların hayatını kolaylaştırmak için 738 milyon dolar sağlanacak.

Kokpit ses cihazları artık 25 saatlik veri kaydedecek.

Havayolları, iç hat ve dış hat uçuşlarında üç ve altı saatten uzun gecikmeler için yolculara beş yıl geçerli kredi iadesi yapacak veya seçenek olarak sunacak. Havayolu şirketlerinin, eğer koltuk durumu müsaitse, birlikte seyahat eden yolcuların yan yana oturması için ekstra ücret talep etmesi önlenecek. Uçak ve pilot sertifikaları, feragatler vb. konularla ilgili soruşturma veya itirazların sunulmasına verilen yanıtları koordine etmek için bir FAA Ombudsmanlığı kurulacak.

Kaynak: SimpleFlying.com

Share