logo

İGA’DA ÇEVRECİ ADIMLAR

İGA İstanbul Havalimanı’nda karbon ayak izi 2019 yılına göre yüzde 25,6 oranında azaltıldı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını (SKA) destekleyen ve bu ilkeleri rehber edinen İGA İstanbul Havalimanı, karbon ayak izini 2019 yılına göre yüzde 25,6 oranında azalttı.

İGA İstanbul Havalimanı CEO vekili Mehmet Büyükkaytan, ABD’nin Houston kentinde düzenlenen “Sustainable Aviation Futures North America” etkinliğinde, bir panelde konuştu. Büyükkaytan’la aynı panelde Dünya Bankası Baş Hava Taşımacılığı Uzmanı Charles Schlumberger ve BBC World News’den eski bir haber spikeri ve sunucu Aaron Heslehurst yer aldı.

Büyükkaytan’ın konuşmasında temel olarak şu önemli noktalara yer verildi:

-Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (SAF), havacılık emisyonlarını azaltmak için en etkili çözüm olarak görülmektedir ve uygulanmasını desteklemek için hükümetler arasında bir koalisyon kurulmalıdır.

-İGA İstanbul Havalimanı olarak 2050 Net Sıfır Hedefi’ne olan bağlılığımız kapsamında karbon ayak izimizi 2019 yılına göre yüzde 25,6 oranında azalttık.

-2025 yılına kadar güneş enerjisi tesisimiz, elektrik kullanımına bağlı neredeyse tüm Kapsam 2 emisyonlarını nötralize etme hedefiyle faaliyete geçecek.

-LEED Gold Sertifikalı terminal binamız yüzde 25-30 aralığında enerji tasarrufu sağlamaktadır.

-Peyzaj sulama ihtiyacımızın yüzde 100’ünü atık sulardan geri kazanılan su ile karşılıyoruz.

-İGA İstanbul Havalimanı’nda, uzun vadeli SAF tedarik anlaşmalarını güvence altına almak ve SAF lojistiği ve depolamasını destekleyecek altyapıyı geliştirmek için aktif olarak çalışıyoruz.

Share