logo

YAPAY ZEKA KULLANMAYA BAŞLADI

IndiGo, operasyonel güvenliğini ve verimliliğini artırmak için son teknoloji ürünü, yapay zeka destekli bir risk yönetimi platformunun entegrasyonunu duyurdu

Hindistan’ın önde gelen havayolu şirketi IndiGo, operasyonel güvenliğini ve verimliliğini artırmak için son teknoloji ürünü, yapay zeka destekli bir risk yönetimi platformunun entegrasyonunu duyurdu.

Bu gelişmiş teknoloji platformunda, açık kaynaklı istihbarat (OSINT) ve Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) gibi resmi havacılık kuruluşları da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan gelen verileri analiz etmek için yapay zeka desteği sağlanıyor.

Böylece IndiGo’ya hem hava sahası güvenliğini hem de ağındaki havaalanları ve şehirlerdeki olası kesintileri kapsayan çok çeşitli potansiyel güvenlik riskleri hakkında gerçek zamanlı uyarılar sağlayacak.

IndiGo Uçuş Operasyonları Kıdemli Başkan Yardımcısı Kaptan Ashim Mittra, “IndiGo küresel olarak genişlerken, yolcularımızın ve mürettebatımızın emniyeti ve güvenliği en önemli unsur olmaya devam ediyor. Bu yeni teknoloji, gerçek zamanlı istihbarat sağlayarak potansiyel riskleri proaktif bir şekilde belirlememizi sağlıyor ve bu sayede uçaktaki herkesin güvenliğini önceleyen, iyi analiz edilmiş veriler ışığında karar almamızı sağlıyor. Bu istihbaratı operasyonlarımıza entegre ederek, uçuş planlarını proaktif bir şekilde ayarlayabilir, yolcularımız için kesintileri en aza indirebilir ve genişleyen ağımızda en yüksek düzeyde emniyeti sağlayabiliriz” diye konuştu.

Gelişmiş risk yönetimi teknolojisine yapılan bu yatırım, IndiGo’nun havacılık güvenliği alanında lider konumunu ve yolculara güvenli ve güvenilir bir seyahat deneyimi sağlama konusundaki kararlılığını güçlendiriyor.

 

Share