logo

BOEING GREVDEKİ SENDİKAYA DAVA AÇTI

Boeing, 3 modelin üretiminin durmasına neden olan grevde, sendikanın iyi niyetli pazarlık yapmadığını iddia ederek Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na şikayette bulundu. Sendika, Boeing’in dört yıllık yüzde 30 maaş artış teklifini yetersiz bulurken, üyeleri için yeni bir anket planladığını duyurdu.

Boeing, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Batı Yakası’ndaki grevdeki fabrika işçilerini temsil eden sendika aleyhine, Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na (NLRB) haksız iş uygulamaları suçlamasıyla dava açtığını duyurdu. Boeing, sendika liderlerinin iyi niyetli pazarlık yapmadığını iddia ediyor.

CNBC-e’nin aktardığına göre yaklaşık 33.000 sendika üyesinin katıldığı grev, beşinci haftasına girerken Boeing, sendikanın tekliflerini dikkate almadığını öne sürdü. Şirket, Uluslararası Makineciler ve Havacılık İşçileri Birliği (IAM) ile yapılan son maaş pazarlığının ardından, sendikanın ciddiyetsiz davrandığı gerekçesiyle maaş teklifini geri çektiğini açıkladı.

Boeing, NLRB’ye yaptığı başvuruda, sendika liderlerini üyelerine şirketin teklifini yanlış aktarmakla ve anlaşma yetkisine sahip müzakerecileri masaya getirmemekle suçladı. Şirket, sendikanın “kötü niyetli pazarlık” yürüttüğünü ve kamusal anlatısının yanıltıcı olduğunu vurguladı. Boeing’e göre bu durum, çalışanlar için bir çözüm bulunmasını zorlaştırıyor.

 

Share