logo

AIR CANADA PİLOTLARI MÜCADELEYİ KAZANDI

Bir yılı aşkın süredir daha iyi ücret ve çalışma koşulları için mücadele eden Air Canada pilotları, yeni dört yıllık bir sözleşmeyi onayladı. Yeni sözleşme ile pilotların ücretlerinde önceki dönem sözleşmesine göre yaklaşık 1,9 milyar Kanada doları (1,38 milyar ABD doları) artış sağlanıyor.

Air Canada’daki pilotların işverenle anlaşmazlığı 2023 yılı Eylül ayından beri sürüyordu. Bir yıldan fazla süren müzakerelerin ardından sendika temsilcilerinin kabul ettiği yeni sözleşme için Air Canada pilotları oy kullandı. Oylamaya Havayolu Pilotlar Birliği’ne (ALPA) üye pilotlar yüzde 99 oranında katılım gösterirken, yeni sözleşmeye onay veren pilotlarının oranının yüzde 67’de kaldığı görüldü.

ALPA Air Canada temsilcisi Pilot Charlene Hudy, atılan imzaların ardındın “Bu sözleşme Air Canada tarihindeki en büyük iş sözleşmesidir. Yeni sözleşme, Air Canada pilotlarının son yirmi yılda kaybettiklerinin bir ölçüde geri kazanımını sağlayacak” diye konuştu.

Air Canada CEO’su Michael Rousseau ise “Yeni toplu sözleşmenin onaylanmasından çok memnunuz. Pilotlarımıza, Kanada’daki en iyi maaşı vererek, istedikleri iş-yaşam dengesi iyileştirmelerini sağlayacağız” dedi.

 

Share