logo

UNIFREE DUTY FREE MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Unifree Duty Free meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı kapsamında Surgitate ile iş birliği içerisinde #caresivar sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Unifree Duty Free, #caresivar farkındalık hareketi ile kadın çalışanlar arasında farkındalık yaratmak amacıyla Surgitate tarafından üretilen meme prototiplerinden satın alarak, bir dizi fiziksel eğitimler vermeyi amaçlıyor. Proje kapsamında, Unifree ofislerinde yer alan kadınlar tuvaletlerine uygulanan iletişim çalışmaları, konuya dikkat çekmeyi sağlarken, kadınlar aynalara yerleştirilen QR kodu okutarak yönergeleri takip edebiliyor ve meme prototipleri üzerinde kontrollerini nasıl yapacaklarını deneyimleyebiliyorlar.

Proje şirket içi eğitimler ile destekleniyor. Meme prototipleri üzerinde muayene konusunda eğitimler alan çalışanlar kendi muayenelerini nasıl yapmaları gerektiği, hangi belirtiler veya bulgularda bir doktora başvurmaları gerektiği ve rutin kontrollerin önemi konusunda bilgi sahibi oluyorlar.

Sosyal sorumluluk projesi hakkında konuşan Unifree Duty Free CEO’su Korhan Öz: ‘’ Dünyada her 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor ve bu kanserin görülme yaşı da günden güne azalıyor. Çalışanlarının büyük bir kısmı kadınlardan oluşan bir kurum olarak, kadın sağlığı projelerine önem veriyor ve bu alanda farkındalığı artırmak için çalışıyoruz. Surgitate iş birliğinde hayata geçirdiğimiz #caresivar projesi ile, meme kanseri ve erken teşhisin önemine dikkat çekerek, kadın çalışanlarımızı rutin kontrollerini yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Çalışanlarımız bu proje sayesinde rutin muayenelerini nasıl yapmaları gerektiğini öğrenecek, satın aldığımız prototipler üzerinde deneyimleme fırsatı bulacak. ‘’ şeklinde konuştu.

#caresivar sosyal sorumluluk projesi, Unifree Duty Free’nin kadın sağlığını destekleme ve meme kanseri konusunda farkındalığı artırma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

 

Share