logo

ORHAN BİRDAL GÖREVDEN ALINDI !

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal görevden alındı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, bu sabah yayınlanan Resmi Gazete ile birlikte görevden alındı. Birdal’ın yeni görevi sektörde kızak olarak adlandırılan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müşavirliği olacak.

DHMİ’DE BÜYÜK ŞOK YAŞANIYOR !

Bu atama DHMİ’de adeta şok etkisi yaratırken, 8 yıldır genel müdür olan Orhan Birdal’ın ise müşavirliği beklemediği gelen haberler arasında. Bir başka iddia ise bu hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan sorunların bu atamanın altında yattığı. Adı milletvekilliği aday adaylığı için geçen Birdal, ancak resmi tarih olan 10 Şubat’ta istifa etmeyerek görevine devam etmişti.

Orhan Birdal en son dün KKTC Ulaştırma Bakanı ile birlikte toplantılara katıldığı öğrenildi. Birdal’ın raporlu olduğu belirtilirken yerine kimin atanacağı ise henüz belli değil.

ORHAN BİRDAL KİMDİR ?

Orhan BİRDAL 1958 yılında Erzincan’ın Kemah İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1980 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan mezun olan Birdal, 1990 yılında ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı.

Birdal, memuriyet hayatına 1976 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumunda başladı. 1982 yılında DHMİ bünyesinde Atatürk Havalimanı’nda Hava Trafik Kontrolörü olarak havacılık sektörüyle tanışan Orhan Birdal, daha sonra sırasıyla Erzincan’da Hava Trafik Kontrolörü ve Havaalanı Müdürlüğü, Nevşehir Kapadokya, Trabzon ile İzmir Adnan Menderes Havalimanları Başmüdürlüğü görevlerinin ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletme Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

2003 yılında DHMİ Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan Birdal, 2007 yılından bu yana DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmekteydi.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?