logo

AHL AVRUPA’DA ÜÇÜNCÜLÜĞE YÜKSELDİ

Atatürk Havalimanı’ndan hizmet alan yolcu sayısı, Avrupa’nın en büyüğü olarak bilinen Frankfurt Havalimanı’nı geçti.

ahl_genel

Geçtiğimiz yıl yolcu sayısı bakımından Avrupa’nın dördüncü büyük meydanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı, bu yılın ilk 5 aylık verilerine göre Frankfurt Havalimanı’nı geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi.

Bir önceki yılın aynı dönemine yüzde 7’lik bir artış oranının kaydedildiği Atatürk Havalimanı’nın beş ay içerisinde ağırladığı yolcu sayısı, 23 milyon 615 bin olarak gerçekleşti. Bu performansını devam ettirdiği takdirde, Atatürk Havalimanı, 2015 yılında Avrupa’da üçüncü olurken, dünya genelinde de 11. sıraya yükselebileceği belirtildi.

thy_yolcular1

Bu başarıda en önemli payın, Atatürk Havalimanı’nın yüzde 80’ini kullanan Türk Hava Yolları’na ait olduğuna dikkat çekildi. Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısındaki artışın, yaklaşık olarak Atatürk Havalimanı yolcu sayısına artışına denk düştüğünün altı çizildi.

Türk Hava Yolları’nın Ocak-Mayıs 2014 döneminde 21,4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2015 yılının aynı döneminde yüzde 8,7 artışla 23,2 milyona ulaştı. Bu da Atatürk Havalimanı’nın devler liginde daha üst basamaklara taşıdı.

APRON24.COM

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

7+8 = ?