logo

THY 3. HAVALİMANINDA ÖZEL TERMİNAL KURACAK

Türkiye’yi havacılıkta dünya sıralamasında üst sıralara çıkarmak amacıyla inşa edilen, İstanbul yeni havalimanında yer teslimi bugün yapılıyor. DHMİ,  kamulaştırması ve arazi ıslahı yapılan 3. havalimanını inşa edileceği yeri bugün, Limak-Cengiz- Kolin Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu’na teslim edecek. Yer teslimi aşamasından önce bazı alt ihaleler tamamlandı.

thy_ucaklar

THY ŞİMDİ ÖZEL TERMİNAL İÇİN BASTIRACAK

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 hedeflerine 420 uçaklık filo ile yılda 100 milyon yolcu taşımak. Milli şirket böylesine büyük bir operasyonu sıkıntı yaşamadan gerçekleştirebilmek için üçüncü havalimanında özel bir terminal istiyor. Şu ana kadar yüklenici firmaya bu talebini belli aralıklarla yineleyen THY yönetiminin, yer tesliminin ardından özel terminal için bastıracağı belirtiliyor. Milli şirket, Limak-Cengiz- Kolin Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu ile görüşerek, özel terminal ön sözleşmesini, 6 Nisan’da yapılacak kritik genel kurul öncesinde bitirmeyi hedefliyor. Kritik Genel Kurulda “ek gündem” başlığı altında yapılacak oturumda, THY Yönetimi’nden kimin siyaset için Ankara’nın yolunu tutacağı belli olacak. Şimdi, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu mu, yoksa Genel Müdür Temel Kotilin mi milletvekili aday adayı olacağı merakla bekleniyor.

KONTROLLÜK TEŞKİLATI İHALEYE ÇIKTI

Diğer taraftan projeyle ilgili olarak kontrollük teşkilatı ihaleye çıktı. Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ın imzalamasıyla tamamlanan şartnamede, ihalenin en kısa sürede yapılması hedefleniyor. Şu ana kadar üçüncü havalimanının Duty Free ve Güvenlik Şirketi ihaleleri tamamlandı. Dutyy Free ihalesini Uni Free kazandı. Güvenlik ihalesini ise İGA Güvenlik Şirketi aldı.

APRON24.COM/ÖZEL

 

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?