logo

THY HANGİ İNGİLİZ ŞİRKETİYLE EL SIKIŞTI?

thy_olmustur

Türk Hava Yolları, Hindistan ve Körfez ülkelerinden Avrupa’ya daha fazla yolcu taşımak için   İngiltere’nin güçlü turizm şirketi VisitBritain’le işbirliğine gitti. İki şirket birlikte etkili bir kampanya yürütecek.

Kampanyada başlangıç olarak Suudi Arabistan, Hindistan ve diğer Körfez ülkelerine odaklanılacak. Önümüzdeki 12 ayı kapsayan kampanya’da Manchester, Birmingham, Edinburgh, Heathrow ve Gatwick’in tanıtımına ağırlık verilecek.

Kampanya, bu hafta Suudi Arabistan’da başlayacak. Suudi Arabistan, 2014 yılında İngiltere’ye 144 bin turist göndermişti. Kampanya sayesinde bu rakamın 2020’de iki katına çıkarılması hedefleniyor.

THY, Suudi Arabistan’da 7 şehre uçuş gerçekleştiriyor. Ayrıca İstanbul’da bulunan aktarma merkezi üzerinden İngiltere’yi bölgeye daha fazla noktadan bağlama imkanı da mevcut.

İşbirliği kapsamında, önümüzdeki yılın başında ise Hindistan’a yönelik dijital bir kampanya devreye girecek. THY ayrıca, VisitBritain’in ‘Bollywood Britain’ kampanyasını da destekleyerek İngiltere’nin kültürünü ve kırsal kesimlerini pazarlamaya yardımcı olacak. Kampanya kapsamında geçtiğimiz yıllarda 50 BollyWood filmi İngiltere’de çekilmişti.

TÜRKİYE’YE DÖNÜK TANITIM ÇALIŞMALARI DA OLACAK

Uzun vadede Türkiye’de de tanıtım kampanyalarının gerçekleştirilebileceği belirtilirken, Türkiye’den sektör temsilcileri ile medyanın tanıtım amaçlı bölgede ağırlanmasının da gündemde olduğu belirtiliyor.

“THY İLE ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Konuya dair açıkalmalarda bulunan VisitBritain Genel Müdürü Sally Balcombe, Türk Hava Yolları ile global bir iş birliği geliştiren ilk İngiliz turizm şirketi olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Balcombe, “Türk Hava Yolları’nın hizmet verdiği pazarlar, önemli büyüme potansiyeli barındırıyor. Hava yolu şirketinin sürekli genişleyen ağının bize özellikle Suudi Arabistan gibi gelişen pazarlarda büyük fırsatlar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Ahmet Olmuştur ise, İngiltere’de seyahat pazarının sürekli geliştiğini, bu işbirliği ile önümüzdeki yıl ziyaretçi rakamlarının daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?