logo

RUSYA-UKRAYNA HAVA ULAŞIMI KAPANDI

ukrayna

Ukrayna’nın isteği üzerine, Rusya ve Ukrayna arasında bugünden itibaren havayolu ulaşımının kapandığı bildirildi.

Gazetemrusya’nın haberine göre, Ukrayna hükümetinin bu kararından sonra, Ukrayna’nın bazı havayolu şirketleri Rusya’dan kışın bazı seferlerin yapılması için izin istedi. Bu arada Aeroflot havayolu şirketi bünyesinde bulunan Pobeda’nın da kış aylarında Moskova, Kiev ve Odessa arasında havayolu taşımacılığının başlatılması için başvuruda bulunması planlanıyor.

Rus heyeti Brüksel’deki müzakerelerde Ukrayna ile transit dahil tüm havayolu yasaklarının kaldırılması için teklifte bulundu ancak Ukrayna tarafı sadece transit uçuşlardaki yasağın kaldırılması konusunu tartışabileceklerini diğer uçuşlardaki yaptırımların kaldırılmasının söz konusu olamayacağını bildirdi.

Öte yandan, bugün (pazar ) başlayan uçuş yasağından on binlerce yolcu etkileniyor. Ukrayna’daki akrabalarını ziyaret etmek için bu ülkeye gitmeye çalışan Rus yolcular seyahatlerinde alternatif transit yolları arıyor. Ulaşım sisteminin kapanmasından dolayı 25 Rus havayolunun sefer iptali yaptığı bildiriliyor

Kiev Hükümeti Moskova’ya uyguladığı yeni yaptırımlarla Ukrayna’daki krizde ülkenin doğusundaki (Donbass)ayrılıkçıları destekleyen ve Kırım’ı ilhak eden Rusya’yı cezalandırmayı amaçlıyor.

Moskova Kiev’in yasağını önce “delilik” olarak nitelemiş, ardından Rus havayollarının da karşılık vereceğini duyurmuştu. Karardan bir ay boyunca 70.000 yolcu etkilenmesi bekleniyor.

İki ülke arasında yıllık yolcu sayısının yaklaşık bir milyon olan ulaşım sisteminin durmasıyla, havayolu şirketlerine de yıllık 110 milyon dolar civarında bir kayıp getireceği ifade ediliyor.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?