logo

AYCI: “YOLCULARIMIZI PAMUKLARA SARACAĞIZ”

ayci_kule

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bu yıl ABD’de yüzde 20 kapasite arttırdıklarını, gelecek yıl buna yüzde 25 daha ekleyerek günlük yolcu sayısını 5 bin’den 6 bin 500’e çıkaracaklarını söyledi.

Aycı, New York ve Washington’da açılacak özel salonlardan sponsorluklara, uçaktaki tabletten kayıp bagaj oranlarına kadar İlker THY’nin yeni vizyonunu açıkladı.

Aycı “Miami bizim için çok önemli bir kapı. Burada kargo var. ABD’nin ilaç sektöründeki çok önemli bir nokta. Aynı zamanda turizm var. Cruise yani gemiler buradan çıkış yapıyor. Gayrimenkul açısından da çok ciddi bir alt yapıya sahip. Miami Havalimanı, ABD’de Seattle’dan sonra hava trafiğinde en hızlı büyüyen yer” dedi.

ayci_kursu

“ABD’YE GÜNDE 6 BİN 500 YOLCU TAŞIYACAĞIZ”

Amerika uçuşlarındaki yolcu sayısıyla ilgili rakamlar hakkında bilgi veren Aycı “Şu an ABD’ye haftada toplam 70 frekans uçuyoruz. Yakında Atlanta’yı da devreye alıp, buna Los Angeles’taki artışı ekleyince ve New York’ta kışın günlük 3 uçuşu da koyduğunuzda ciddi bir potansiyel ortaya çıkacak. Normalde New York’ta kışın günlük 2 sefer, yazın 3 sefer uçuyorduk. Bu uygulamayı kışın devam ettireceğiz. Önümüzdeki aylarda ABD’ye haftalık 81 frekans uçacağız. Şu an günde Amerika’ya 5 bin yolcu taşıyoruz. 2016’da bu rakam günlük 6 bin 500 yolcuya yükselecek” diye konuştu.

“AMERİKA PAZARI DÜNYADA 3’ÜNCÜ SIRADA”

Amerikan havacılık pazarının dünyada 3. sırada olduğuna dikkat çeken THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı “İstanbul hub’ımızda, 4 saatlik uçuşta tarifemizin yüzde 70’i olan 55 ülkeye ulaşabiliyoruz. Yani dar gövde ile bu pazara derinlemesine nüfus edebiliyoruz. Asya Pasifik ve Avrupa dünyanın en büyük pazarları. Üçüncü sırada Amerika var. Şu anlık dünya trafiğinin yüzde 26’sını oluşturuyor. Ancak Asya Pasifikteki hızlı çıkış nedeniyle bir miktar pazar kaybedecek. Yüzde 19-20 noktasında olacak. Ama özelliğini kaybetmeyecek. Bu nedenle Amerika’daki operasyonumuzu geliştirmemiz lazım. Yeni noktalar açarak, mevcutları günlük iki hatta üç sefere çıkartarak büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

ayci_ucak_maket

“YOLCULARIMIZI PAMUKLARA SARACAĞIZ”

Yolculara bugüne kadar hiç yaşamadıkları kalitede konforlu hizmet sunmanın hazırlıklarını yaptıklarını belirten Aycı “Çok yakında Washington ve New York’ta yeni özel yolcu salonlarımızı açacağız. İstanbul Atatürk ve Moskova’daki business lounge’larımız gibi kendi salonlarımızda yolcularımızı ağırlayacağız. Artık havalimanına girer girmez yolcumuza hakim olup yolcularımızı pamuklara saracağız. Orada pidemizden mantımıza, Türk kahvemize kadar tüm ürünlerimiz olacak. Bu salonları Londra’ya ve diğer yerlere de yayacağız. Londra’da sunulan yer küçük bulduk. Daha büyük bir yer bakıyoruz. Avrupa’da da Londra’dan sonra bu konsepti farklı havalimanlarına yaymayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“AVRUPA RUGBY LİGİ’NE SPONSOR OLACAĞIZ”

Dünyanın en büyük golfçülerini buluşturdukları “Türkish Airlines Open”ı 3 yıl uzatma kararı aldıklarına işaret eden Aycı “Önümüzdeki hafta sponsorluklarımıza bir yenisini ekleyeceğiz. Avrupa Rugby Ligi’nin ana sponsoru oluyoruz. Bu, THY’ye farklı bir bakış açısı getirecek” dedi.

 

APRON24.COM

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?