logo

RUSYA BOEİNG 737 KARARI NE OLACAK?

aeroflot_boeing_737_800

Mısır’daki uçak faciasının ardından Rusya’da Boeing 737 tipi yolcu uçaklarının uçuş sertifikasının askıya alınmasına dair bir karar alınması olasılığı, kurumları karşı karşıya getirdi ve tartışmaları alevlendirdi.

Yasağın yürürlüğe girmesi halinde, Rusya’da hava yolu şirketlerinin yarısına yakınının sektörden silineceği belirtiliyor.

Rusya Eyaletler Arası Havacılık Komisyonu (IAC), Rusya’daki hava yolu şirketlerinin çoğu tarafından tercih edilen Boeing 737 tipi yolcu uçağının uçuş sertifikasının, güvenlik endişeleri giderilene kadar askıya alındığı açıkladı.

Rusya Sivil Havacılık Kurumu Rosaviatsiya’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, uçuş yasağının ancak kendileri tarafından ilan edilebileceği belirtilerek “Herhangi bir uçak ile ilgili uçuş yasağı kararı verilmedi” denildi.

Başkan Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov yaptığı açıklamada, “Sivil havacılık sektöründe derin bir analiz gerektiği kuşkusuz. Ulaştırma Bakanlığı ve hükümetin bu analizi yaptıklarını tahmin ediyoruz” demekle yetindi.

Rusya’da bugün hava yolu şirketlerinin kullandıkları Boeing 737 tipi uçaklarının sayısının 194 olduğu belirtiliyor. Bu tip uçağın en fazla kullanıldığı hava yolu şirketi, 77 uçağının 50’si Boeing 737 olan Utair.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?