logo

SMART 22 KASIM’DA TAM KAPASİTE DEVREDE

huseyin_serdar_1

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından havacılığa daha güvenli, daha hızlı hizmet vermek amacıyla başlatılan SMART Projesi’nin 22 Kasım 2015 günü tam kapasiteyle faaliyete geçeceği bildirildi.

smart_yildirim_1

Türkçe açılımı “Hava Trafik Yönetimi Sistemlerinin Sistematik Modernizasyonu” olan SMART (System Modernisation of ATM Resources ) projesinin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi konusunda gazetecilerin sorusunu cevaplayan DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım “SMART Porjesi 22 Kasım gününden itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başlıyor. Son iki üniteninde kontrolleri tamamlandı. Böylece yeni proje ile Türkiye Hava Sahası bundan böyle artık daha güvenli ve daha hızlı olarak hizmet verecektir” dedi.

smart_ekrani

G-20 zirvesi için Genel Müdürlüğü ilgili çalışmaları bizzat yerinde takip etmek amacıyla Antalya’ya giden Serdar Hüseyin Yıldırım zirveden sonra geniş olarak açıklama yapacaklarını belirterek sistemin tam kapasiteyle devreye girmesinden dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

smart_merkez

YENİ PERSONEL GÖREV BAŞINDA

Bu arada tüm Türkiye hava sahasına hizmet verecek Ankara’da 41 bin metrekare olarak inşa edilen yeni bina, 500 hava trafik kontrolörü ile 200 kişilik teknik personelin görev yapabileceği kapasitede.

Yeni binada hizmet yapacak tüm personelin tayin ve atamaları da tamamlandı. 17 Kasım Salı gününden itibaren 22 Kasım 2015 gününe kadar tüm hazırlıkların tamamlanarak hizmetin tam kapasiteyle devreye gireceği bildirildi.

Böylece Smart Türkiye hava sahasındaki trafiği yönetmek için tamamen aktif hale geldi. Eski radar ve trafik sistemleri ise izleme modunda kalacak. Ancak iki sistem de bir süreliğine birlikte kullanılmaya devam edecek.

Proje ile ülke hava sahasının sıkışan kapasitesi artırılarak uçuş güvenliği büyük ölçüde sağlanacak. Sistem İstanbul, İzmir Adnan Menderes, Dalaman, Antalya ve Bodrum havaalanlarında oluşturulacak modern sistemlerle entegre edilerek hizmet verecek. Smart Projesi kapsamında 24 radarın yenilenmesi de gerçekleştirildi.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

4+3 = ?