logo

ÖRNEK BABA!

S5Doğuştan görme engelli olan 33 yaşında ki Şehmus Çalp, kendisine verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi. Çocuklarını doktora getirdiği İstanbul’da kalacak yeri olmadığı için çocukları ile birlikte hastane bahçesi, havalimanı mescidi ve koltuklarda yatmak zorunda kalan Çalp, çocukları kaybolmasın veya kaçırılmasın diye gece gündüz çocuklarını kucağından indirmiyor. Konuşurken duygulanan üzgün baba zaman zaman  göz yaşlarına hakim olamıyor.

S3

Diyarbakırlı  doğuştan görme engelli olan 33 yaşındaki Şehmus Çalp ‘in 4 çocuğu  epilepsi hastası. Tedavileri Diyarbakır’da yapılamadığı için belli aralıklarla  İstanbul’a  getirmek zorunda olan  Çalp  kaybolur korkusuyla onları bir an olsun yanından ayırmıyor. Zor bir hayat mücadelesi veren Çalp’in  durumunun medyaya yansımasından sonra   çok sayıda  hayırsever yardım sözünde bulundu. Çalp  ise  sigortalı bir işe yerleştirildi. Yapılan yardımlarla biraz olsun rahatlayan Çalp  şimdi ise  terörün mağduru oldu.

Kendisi gibi engelli olan eşi ve 4 çocuğu ile Diyarbakır’da kardeşinin evinde yaşayan  Çalp , yaşanan terör olayları nedeniyle  buradan taşınmak zorunda kaldı. Sur’dan taşınmasının zaten zor olan hayat şartlarını daha da zorlaştırdığını söyleyen Çalp, “ Sur’da  kardeşimin  evindeydim. Ayda 100-200 veriyordum. Beni idare ediyordu. Sur olayından sonra başka bir yere taşındım. 500 lira kira veriyorum.  8 aylık kira borcum var. Allah  kardeşi kardeşe muhtaç etmesin. Allah İnsanı evladı ile sınamasın. Hiç kolay değil bu kadar sene gidip geliyorum. Bir gün of demedim Evladım dedim. Benim dileğim  Allah rızası için bana sahip çıksınlar” diyor.

TAKATİM KALMADI

Daha önce kendisine verilen bazı yardım sözlerinin tutulmadığını iddia eden Calp  “Taşeron iş verdiler bana. Aldığım maaş  500 ile 1000 lira arası değişiyor. Çocukları getirip götürürken  rapor aldığım için bir kısmı kesiliyor. Uçak biletlerinde sorun yaşıyorum. En büyük sıkıntım biletlerimi alamıyorum.  Çocuklarımı getirip götürmeye  takatim kalmadı. Her ay bilet sözü verildi. Onu da yapmadılar. Engelli maaşımı aldım. Bileti öyle aldım 3 gündün bileti alabilmek için maaşımın yatmasını bekliyordum. Bugün aldım maaşımı bugün uçuyorum” dedi.

ÇOCUKLARINI KUÇAĞINDAN İNDİRMİYOR

Çocuklarının tedavisi için 6 yıldır İstanbul’a gelen Calp’in bir çok ihtiyacını Atatürk Havalimanı çalışanları karşılıyor. Tedavi için İstanbul’a geldiği zaman akşamları ya tedavi gördüğü hastanenin bekleme koltuklarında yada Atatürk Havalimanı mescid’inde kalan görme özürlü Şehmus Calp, tedavi için getirdiği hasta çocukları kaybolmasın diye kucağından indirmiyor. Hasta oğlunu kucağından bir an olsun indirmeyen ve altlarını bile kendisinin temizlediğini söyleyen Calp, “Çocuğumu bir an olsun bırakmıyorum. Korkuyorum çocuğum düşer ya da birisi alıp gider diye. Yeter ki çocuklarımı tedavisi olsun diye. En büyük sıkıntımı bilet paralarını karşılayamıyorum. Havalimanında bize yemek veriyorlar. Çocuklarımın karınlarını onlarla doyuruyorum” dedi.

Çocuklarının uçak bilet paralarını ödeyemediğini sık sık dile getiren örnek baba Şehmus Calp, başından geçenleri anlatırken göz yaşlarına hakim olamıyor.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR:

S4

S2

S1

S7

S6

S5

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?