logo

SALDIRIYA ACİL MÜDAHALE RAPORU!

ahl_saldiri

Atatürk Havalimanı’nda acil durumlarda ilk müdahaleyi gerçekleştiren Tez Medikal şirketine bağlı Portclinik Sağlık Birimi, dün akşam gerçekleşen menfur terör saldırısı sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama geçti.

Açıklama şöyle:

Değerli Basın Mensupları,

Dün akşam Atatürk Havalimanında gerçekleşen alçakça ve insanlık dışı saldırıyı tüm çalışanlarımız adına kınıyorum. Hayatını kaybeden havalimanında görevli çalışma arkadaşlarımız ve diğer vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu insanlıkla bağdaşmayacak saldırı sonrasında yapılan müdahale ve çalışmaları siz değerli basın mensupları için bilgilendirme amaçlı paylaşıyoruz.
Saygılarımızla…

28.06.2016 TARİHLİ KLİNİK OPERASYON RAPORU

28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen saldırıda duyulan silah ve bomba seslerinden sonra yaralıların olacağı düşünülmüş ve acil ekiplerimiz derhal alarma geçmiştir. Şirketimiz Acil durum planı çerçevesinde çevredeki kamu ve özel sağlık kuruluşlarından destek istenmiş, ayrıca nöbet dışı sağlık personelimiz havalimanına hızlı bir şekilde davet edilmiştir. Saldırı anında havalimanında 2 adet tam donanımlı ambulansımız acil sağlık ekipleri ile birlikte hazır bulunmaktaydı.
Birkaç dakika içinde 5-6’sı ağır 20 civarında hasta sağlık birimimize getirilmiştir. En iyi şekilde tıbbi yardım sağlayabilmek için yaralılar değerlendirmiş ve triaj uygulanmıştır. Yapılan triyaja göre yaralılara müdahale edilmiştir. Kliniğe getirilen iki kişi kafa, göğüs ve karın bölgelerindeki ağır yaralanmaya maruz kalması sebebiyle yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.
İlerleyen zaman diliminde tek tek ve gruplar halinde gelen başvurulara ve havalimanı içinde gelen taleplere uygun olarak yerinde müdahaleler yapılmıştır. Bazı kanamalı vakalarda, hastalara gerekli müdahaleler yapılarak, kanamalar durdurulmuş, sıvı desteği sağlanmıştır. Ayrıca klinikte ve havalimanının değişik bölgelerinde müdahalesi yapılan yaralılar, olay yerine hızla intikal eden 112 ve diğer Acil Sağlık ekiplerine teslim edilmiştir. Acil durum planı çerçevesinde nöbetçi olmayan Sağlık ekipleri havalimanına intikal etmiş ve 20 kişilik bir ekip ile yaralılara müdahaleye devam edilmiştir.
Saldırının meydana geldiği andan itibaren tüm müdahaleler 112 Acil Sağlık Ekipleri, THY Sağlık Ekipleri, Hudut ve Sahiller Sağlık Denetleme ile koordineli olarak, yardımlaşma ve işbirliği içerisinde, hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Dr. Ahmet Sami GÜLGÜN
Mesul Müdür

Share
#

SENDE YORUM YAZ

6+6 = ?