logo

ATATÜRK HAVALİMANI ÇOK HIZLI TOPARLANDI

ahl_bayram

Terör saldırısının hedefi olan Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı, yaşadığı şoku çok çabuk atlatıp, hızla toparlanmayı başardı.

Menfur saldırının yaşandığı o günün akşamından sabahına, saat 05:00 sıralarında meydan tekrar uçuşlara açıldı. Limanda ikinci gün hayat normale dönmeye başladı. Başta THY olmak üzere, tüm havayolu şirketleri yolcularını mağdur etmemek için gereken tedbirleri alarak, sağlıklı bilgilendirme yaptı.

Benzeri bir terör saldırısına hedef olan Brüksel Havalimanı’nda ise uçuşlar ve hayat ancak 1 ay’a yakın bir zaman sonra normale dönmüştü.

ahl_saldiri

ACİL MÜDAHALEDE KOORDİNASYON ÖRNEĞİ

Saldırının hemen ardından daha önce çalışması yapılmış olan Acil Durum Prosödürü hızla devreye girdi. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği Başkanlığı’ndaki Acil Müdahale ve Kriz Masası, olağanüstü durumlarda önceden görevlendirilmiş acil durum personelini hızla meydana ulaştırdı. Havalimanı Sağlık Birimleri’nin zamanında müdahalesiyle can kaybının artması önlendi. İlk müdahaleleri limanda yapılan yaralılar, ambulanslarla en yakındaki hastanelere sek edildi. 

ahl_taksi

BİLGİ KİRLİLİĞİ ÖNLENEREK SAĞLIKLI İLETİŞİM KURULDU

Bir taraftan şokun atlatılması için devletin üst organlarıyla iletişim sürerken, diğer taraftan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TAV ve THY kurumsal iletişim birimleri sağlıklı bilgi akışını sağlamak için elinden gelen titizliği gösterdi. Başta İstanbul Valisi Vasip Şahin olmak üzere, devletin üst düzey yetkilileri bilgi kirliliğinin önüne geçmek için, Atatürk Havalimanı’na gelerek en sağlık ve doğru bilgileri aktarmaya çalıştı.Gecenin geç saatlerinde ise Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı gelerek, saldırıyla ilgili toplanan bilgileri kamu oyuna aktardı. 

ahl_kontuar1

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Bugün ise sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi, Atatürk Havalimanı’nda hayat normale dönmeye başladı. THY iptal edilen seferlerin yolcularını otellerden alarak, ülkelerine uçurmaya başladı. Başta Lufthansa Alman Hava Yolları olmak üzere, çok sayıda yabancı havayolu şirketinin kontuarlarında chek-in işlemleri yapılarak, uçuşlar sıkıntısız gerçekleştirildi. Atatürk Havalimanı’nın şoku atlatıp hızla toparlanmasında, personeli sürekli verilen eğitimler etkili oldu.

APRON24.COM/ÖZEL HABER

Share
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?