logo

UÇAN TABUTLARLA SON UÇUŞU KİM YAPACAK !

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, RF-4E tipi uçakların uçuştan kaldırılacağını açıkladı. RF-4E yerine F-16 savaş uçaklarının keşif uçakları olarak hizmet vereceği kaydetti.

abidin_unal_1

SON UÇUŞU HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI YAPACAK !

Yarından itibaren emekli edilecek olan Türk Hava Kuvvetleri envanterinde olan 8 adet RF-4E keşif uçakları için son uçuş yapılacak. RF-4E keşif uçakları ile yarın son uçuşu ise, bizzat Hava Kuvvetleri’nin bir ve iki numaralı komutanları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yapacak.

ARINÇ “2020’YE KADAR UÇACAKLAR” DEMİŞTİ  !

F-4 RF-4E uçaklarının yarından itibaren uçuştan çekilecekleri bildirildi. Oysa, son yapılan bakanlar kurulu toplantısının ardından, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç “2020 yılına kadar uçakların kullanılması devam edecektir” demişti. ‘Uçan tabutlar’ olarak tanımlanan F-4 RF-4E’lerin kazalarında, 35 yılda 13 uçak düşmüş, 14 pilot şehit olmuştu.

f4-filosu

MALATYA’DA DÜŞEN DE UÇAN TABUTTU

Malatya’da 24 Şubat’da eğitim uçuşu sırasında düşen iki uçak, RF 4-E cinsi keşif uçağıydı.  Suriye’nin düşürdüğü ve iki pilotun şehit olduğu uçak da, aynı model uçaktı.

F4’LER, “F4-2020” OLARAK GÜNCELLENECEK  !

Konya’da 13 Mart’ta yine eğitim uçuşunda düşen ve iki pilotun şehit olduğu uçak ise, modernize edilmiş F-4 uçağı idi. Modernize edilmiş F-4 uçaklarının 2020 yılına kadar kullanılması planlanıyor. Bu süre de F-4 2020 olarak uçak cinsinin adına eklenerek ifade ediliyor.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?