logo

SHGM: “17 UÇAK DOLUSU RUS GELİYOR”

medyedev_turist

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Rossiya 1 kanalında katıldığı yayında Türkiye’ye tur satışlarına yönelik yasağın kalkması konusuna değindi. 

Medvedev yaptığı açıklamada, hükümetin, Rus turistlerin bu sezon Türkiye’de tatil yapabilmesi konusu üzerinde çalıştığını söyledi.

“Türkiye’de tatil yapmayı seven insanlarımıza bu imkan bu sezon verilmeli” diyen Medvedev, bunun yanında gerekli güvenlik tedbirlerinin de mutlaka alınması gerektiğini söyledi.

Medvedev, bu ve diğer konuları, ayrıca Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesini, Türk makamlarıyla her düzeyde müzakere etmeye hazır olduklarını kaydetti.

RUS TURİST2

Sputnik News’ün haberine göre ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Türkiye’ye gidecek Rus vatandaşlarının seyahatlerini ve ziyaret edecekleri yerleri planlarken sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini tavsiye etti. Zaharova, “Muhtemel terör tehditleriyle bağlantılı risklerin devam ettiği koşullarda, seyahat ve ziyaret yeri planlaması yaparken mevcut durumu ve muhtemel tehlikeler titizlikle değerlendirilip sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerekir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün imzaladığı kararnameyle Rus turistlerin Türkiye’yi seyahat etmelerine ilişkin yasağı kaldırdığını anımsatan Zaharova, Rusya’nın Türkiye ile turizm ilişkilerini tam kapasiteyle yeniden başlatmaya hazır olduğunu vurguladı.

İLK SEFER BAYRAMDA

DHA’nın haberine göre ise normalleşme sürecine girilmesinin ardından Türkiye’ye uyguladığı yasakları kaldırma kararı turizmcileri sevindirirken, ilk charter seferi Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Antalya Havalimanı’na inecek.

YAKIT DESTEĞİ RUSYAYI DA KAPSIYOR

Rusya krizi sonrasında hükümetin birçok ülkeye yönelik başlattığı charter uçuş yakıt desteklerinin Rusya Federasyonu’nu da kapsadığını belirten AKTOB Başkanı Hacısüleyman, “Rusya charter uçuşlarında da yakıt desteği veriliyor. Bakanlar Kurulu kararında yine ülke sayısı artırılmıştı. Doğu ülkelerine batılı ülkeler de eklenmişti ve dolayısıyla Rusya pazarını da kapsıyor. 28 ülkenin olduğu destek kapsamındaki ülkeler arasında Rusya da var” diye konuştu.

SHGM : 17 UÇAK DOLUSU RUS GELİYOR

Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecinin başlamasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından Rus turist müjdesini verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü charter uçuşlar ile ilgili bir açıklama yaparak 7 Temmuz’da 17 uçuşluk charter başvurusunun onaylandığını Twitter hesabından duyurdu.

SHGM’nin Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle yapıldı: 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?