logo

THY 50 RUS YOLCUYU ALMADAN UÇTU

thy_yeni_hatlar

Bu sabah 06:10 tarifeli olarak Novosibirsk’in Tolmachevo Havaalanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları uçağına önceden bilet alan yaklaşık 50 Rus vatandaşı alınmadı.

Gazetem.ru’da yer alan habere göre, Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya)’nın Türkiye’deki durum normalleşene kadar Rus vatandaşlarının Türkiye’ye uçmalarını yasaklaması sonucu bu sabahta Novosibirsk’den yaklaşık 50 yolcu uçamadı.

Uçağa Rus pasaportu taşıyan yolcular alınmazken, THY yetkilisi Vesti’ye yaptığı açıklamada önceden biletini alıp uçamayan yolcuların paralarının iade edilebileceğini isteyen yolcularında ileri bir tarihe biletlerini erteleyebileceklerini söyledi.

Rosaviatsiya’nın Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında 16 Temmuz itibari ile havayolu şirketlerinin Rus vatandaşlarını Türkiye’ye götürmelerini geçici süreliğine yasaklaması ile ilginç hikayeler yaşanmaya devam ediyor.

Rus vatandaşlığına geçen bazı Türklerin ve karma evliliklerden oluşan ailelerin bir kısmının Türk pasaportu bir kısmının Rus pasaportu taşımasından dolayı Türkiye’ye uçamıyorlar.

Rus televizyonlarında ve basın kuruluşlarında yasak açıklanmasına rağmen, birçok yolcu durumu havaalanlarında öğrenince ortaya değişik görüntüler çıkıyor.

Moskova’daki THY yetkililerinin Gazetem’e yaptığı açıklamada ayın 16’sından bu yana birçok hadise ile karşılaştıklarını belirterek; ailesinde Rusya Federasyonu pasaportu taşıyan ve ya Rusya Federasyonu vatandaşlığına geçip Rus pasaportu taşıyan yolculara uçuş planlarını yeniden gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundular.

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

5+2 = ?