logo

THY’DE 139 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

thy_genel

Kamu kurumlarındaki darbeci örgüt operasyonları kapsamında, Türk Hava Yolları’nda da 139 kişi görevden alındı. Görevden alınanlar arasında üst düzey yöneticiler de bulunuyor…

Mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcılığındaki çok sayıda başkan yardımcısı ve müdürün de görevden alındığı öğrenildi. Görevden alınanlara durumları ve ne yapmaları gerektiği hakkında, cep telefonlarına gönderilen SMS ile bildirim yapıldı.

THY tarafından gönderilen SMS mesajında görevden alınanlara hitaben, “İşletmesel gereklilikler sebebiyle iş akdiniz, THY A.O. İcra Komitesinin 22.07.2016 tarih ve 1330 sayılı kararı ile kıdem ve ihbar tazminatınız ve tüm işçilik alacaklarınız ödenmek suretiyle feshedilmiştir. THY A.O.ya ait tasarrufunuz altında bulunan eşyalar ile kimlik kartınızı teslim etmek ve şahsi eşyalarınızı teslim almak üzere 25 Temmuz 2016 Pazartesi veya 26 Temmuz 2016 Salı günü saat 19:00-21:00 saatleri arasında çalıştığınız işyerine gelmeniz gerekmektedir.” denildi.

İlk aşamada 139 kişinin işten çıkarılması için İcra Komitesi kararı alınan THY’de, görevden almaların devam edeceği öne sürülüyor.

THY’ye bağlı iştiraklerde de listeler hazırlandığı, önümüzdeki hafta içerisinde çok sayıda kişinin işten çıkarılacağı ileri iddia ediliyor.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?