logo

PLATUS AMBULANS UÇAKLARI TÜRKİYE’DE

ambulans_ucak1 (2)

Acil durumlarda sağlık sektörünün kullandığı hava ambulansları hayati önem taşıyor. Acil bir hastanın bulunduğu konumdan çevredeki en yakın hastaneye en kısa sürede nakli için Pilatus PC-12NG jetler yaklaşık 35 dakika gibi kısa bir sürede özel bir konfigürasyonla ambulansa dönüşebiliyor.

Özel jet uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Turkey’in, satış ve bakım haklarını elinde bulundurduğu Pilatus uçakları, gerçekleştirilen hızlı konfigürasyon değişimi ile yaklaşık 35 dakikada hava ambulansına dönüştürülüyor. Zorlu koşullarda gece uçuşu yapabilen, toprak ve çim zemine inebilme özelliği ile daha geniş kapsamlı alanlarda hizmet sunan Pilatus uçakları, yüksek hızda uçarak gideceği mesafeye hızlı bir şekilde ulaşıyor.

Kısıtlı alandan maksimum verim sağlanması için iki sedye kiti yerleştirilebilen standart konfigürasyonda iki sağlık personelini de taşıyabiliyor. İsteğe göre değişiklik gösterilen konfigürasyonda istenirse üç sedye kiti de koymak mümkün. Standart Pilatus PC-12NG uçakların içindeki koltuklar sökülerek sedye kiti yerleştiriliyor.

ambulans_ucak1 (1)

Firmaların ihtiyaçlarına göre gerçekleşen ve hızlı ambulans konfigürasyonu uygulanan jetler, medikal kitlerin de eklenmesiyle 35 dakikada hava ambulansına dönüşüyor. Pilatus’u sürekli halde ambulans olarak kullanmak isteyenlere ise kabin içi kalıcı modifiye sağlanıyor. Sedye ve medikal kitler, tıbbi elektrik, oksijen ve vakum sistemleri de uçakta sürekli kalacak ve acil durumlarda kullanılacak şekilde yerleştiriliyor.

Uzun menzilli uçuş özelliğiyle helikopterlerden daha uzun ve daha hızlı nakil sağlayan Pilatus PC12-NG jetlerde hastanın sağlığı ve rahatı için kabin basınçlama sistemi bulunuyor. Pilatus uçaklarında hastanın daha rahat koşullarda seyahat etmesi için de oksijen sistemi de entegre edilebiliyor.

PC-12NG’nin temel performans parametreleri:
Kalkış Mesafesi : 808 m
İniş Mesafesi : 558 m
Maksimum Tırmanma Hızı : 585 m/dk
Maksimum Seyir Hızı : 519 km/sa.
Maksimum Menzil : 2915 km
Maksimum Uçuş Yüksekliği : 9144 m

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?