logo

LUFTHANSA’DA GREVE DEVAM !

BÜYÜK PRESTİJ KAYBI DA CABASI…

Lufthansa pilotları, binlerce yolcunun planlarını altüst edecek, Alman havayoluna büyük prestij kaybettirecek,  bir eylem kararı aldı.

Karar uyarınca, haftaya Çarşamba günü bir planlı eylem yapılacak, Perşembe günü ikinci kez greve gidilecek. Çarşamba günkü eylem kısa ve orta mesafeli uçuşları etkilerken, Perşembe günkü grev ise uzun mesafe uçuşları kilitleyecek.

Lufthansa dün başlayan grev yüzünden daha şimdiden 1000’den fazla uçuşu iptal etti, 80 bin yolcu perişan oldu. Lufthansa kriz yönetimi,  Germanwings ve Eurowings’in grevden etkilenmeyeceğini açıkladı.

Lufthansa pilots strike

EMEKLİLİK TARTIŞMASI UÇUŞLARI KİLİTLEDİ  !

Pilotların sendikası, grevin emeklilik ile ilgili görüşmeler sırasında yönetim üzerinde baskı yapacağından emin gibi gözüküyor. Havayolu şirketi pilotları, 55 yaşında emekli olup, yasal emeklilik yaşı 65’e gelene kadar, ödemelerinin sadece yüzde 60’ının verilmesine karşı çıkıyor.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI… 

Bu girişim, Lufthansa’nın Emirates ve Türk Hava Yolları gibi düşük maliyetli rakipleri ile rekabet edebilmesi için bir maliyet tasarrufu olarak tasarlanmıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Havayoluna geçen yılki grevler 232 milyon Euroya mal olmuştu. Bu yıl çözüm süreci uzadığı takdirde zararın 500 milyon Euro’yu geçebileceği belirtiliyor.

Lufthansa sözcüsü Thomas Jacknow ise, grevin muhtemel mali etkisi hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Çarşamba günkü grevi yorumlayan, Lufthansa’nın personel şefi Bettina Volkens ise eylemin “tamamen orantısız” olduğu yorumunda bulundu.

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?