logo

HOGAN ABD’Yİ NEDEN UYARDI ?

Etihad Aırways Başkanı James Hogan, ”Open Skıes (Açık Hava Sahası) başarıyla işleyen bir model” diyerek, ABD’li havayolu şirketlerini uyardı.

HOGAN: “OPEN SKIES BAŞARIYLA İŞLİYOR”

ABD Ticaret Odası Vakfı’nın Washington’da düzenlediği 14.Havacılık Zirvesi’nde konuşan Etihad Airways Başkanı ve CEO’su James Hogan, “Open Skies (Açık hava sahası) ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve dünya çapında, yolcular ve havayollarına büyük fırsatlar sunan oldukça başarılı bir model” dedi.

etihad_hogan

ABD’Lİ HAVAYOLLARINA ÖNEMLİ UYARI !

Amerika menşeili üç havayolunun Etihad Airways ve diğer büyük Körfez taşıyıcılarına karşı başlattığı kampanya sonrasında ilk defa açıklamalarda bulunan Hogan, gerçeklere dayalı tartışma çağrısında bulundu ve ABD merkezli havayollarını uçmamayı tercih ettikleri ülkelerdeki milyonlarca Amerikalı ve uluslararası yolcuyu olumsuz etkileyecek adımlar atmamaları konusunda uyardı. James Hogan konuşmasında Etihad Airways’ın büyüme ve rekabete dayalı stratejisinin arkasındaki temel gerçekleri açıkladı:

“GOLYATLARLA SAVAŞIYORUZ”

“En yeni ulusal havayolu şirketlerinden biri olarak her ürünümüzü, hizmetimizi ve tüm altyapımızı sıfırdan yaratmak zorunda kaldık. Etihad Airways olarak adeta Davut gibi, kurulduğumuz 2003 yılından bu yana Golyatlarla savaşıyoruz. Girdiğimiz her pazarda rakipler, köklü markalar, onların iyi tasarlanmış alt yapıları ve satış – pazarlama planları ile karşılaştık; onlarla rekabet etmek adına daha çok ve daha akıllıca çalıştık.”

“COĞRAFİ KONUMUMUZ AVANTAJLI”

“Körfez, ticaret ve seyahat rotalarının ana merkezinde bulunduğu için coğrafi konumumuz itibari ile şanslıyız. Günümüzde uçak teknolojisinin geldiği nokta ve dünya ticaretinin değişen yapısı sayesinde yeni ve gelişmekte olan pazarlar için oldukça güçlü bir konuma sahibiz. Sıfırdan başlamak bizim için iyi oldu. Hiçbir sistem, anlayış ya da filo mirasına sahip olmadan yola çıktık. Ayrıca, hissedarlarımızın vizyon ve heyecanları da küresel rekabet gücü olan bir havayolu olmamız konusunda bizi teşvik etti”.

James Hogan ayrıca Etihad Airways’in hızlı büyümesinin arkasındaki sırrın kusursuz müşteri hizmeti olduğunu belirtti ve şirketin iş modelinde diğer havayollarına göre çok daha şeffaf olduğunu, hükümetin sahip olduğu ulusal bir havayolu olmasına rağmen dünyadaki diğer havayollarından hiç bir farkları olmadığını ve sermaye yatırımı ve hissedar borçlarının yanı sıra uluslararası finans kuruluşlarından 10,5 milyar ABD doları kredi aldıklarını söyledi.

“ANAHTAR KELİME GERİ DÖNÜŞ”

“Hissedarlarımız iş planımıza inanıyor. Biz büyüdükçe bize olan güvenleri arttı ve başarımıza yatırım yapmaya devam ettiler. Burada anahtar kelime geri dönüş. Geri dönüş aldıkları için bize güveniyorlar. Artık sadece bir havayolu şirketi değil bir havacılık grubuyuz.”

Etihad Airways’in her gün Abu Dabi’den ABD’deki altı destinasyona doğrudan uçuşu olduğunun ve bunun iki ülke için yarattığı ekonomik katkının da altını çizen Hogan, “2014 yılı boyunca 180 bin yolcuyu ve 2015’in ilk iki ayı boyunca da 50 bin yolcuyu ABD’ye taşıdık. ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki samimi bağı ticari anlamda da yansıtabildiğimizi düşünüyorum” dedi.

“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZDAN EMİNİZ”

James Hogan konuşmasını, “Açık Hava Sahası anlayışı müşterinin tercihini temel alır. Müşteriler Etihad Airways’i tercih ediyorlar çünkü uçmak istedikleri rotalarda, istedikleri fiyata iyi bir ürün ve hizmet sunuyoruz. Çok çeşitli rakipler arasından bizi seçiyorlar. ABD merkezli taşıyıcılar çok ender olarak böyle bir olanak sunuyor. Hiçbir ABD havayolu Abu Dabi’ye uçmuyor. Çok azı Hindistan alt kıtasında, güneydoğu Asya’da ve geniş Orta Doğu’da hizmet sunuyor. Özetle biz doğru yolda olduğumuzu düşünüyor ve bu yolda devam etmeyi umuyoruz” diyerek tamamladı.

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

5+2 = ?