Son Dakika
Ensar Vakfı bünyesinde kurulan Genç Ensar’ın ikincisini düzenlediği “Türkiye Konuşmaları”nın konuğu THY Yönetim Kurulu Başkanı ”İlker Aycı oldu.
”Türkiye’nin Yükselen Değeri THY” başlıklı söyleşi; üniversiteli genç vakıf gönüllüleri, THY Yönetim Kurulu üyeleri, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri ve Genç Ensar gönüllülerin yoğun katılımı ile Ensar Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Aycı, konuşmasında gençlere THY’nin geçmişten günümüze vizyonunu ve misyonunu, markanın son yıllarda geçirdiği değişimi ve yükselişine değindi ve sorularını yanıtladı.
Asıl mesele kiminle çalıştığınız
Usta-çırak ilişkisine dikkat çeken Aycı, bu birlikteliğin sadece öğrenmek ve öğretmek, tecrübeyi paylaşmaktan ibaret olmadığını; ustanın çırağını, çırağın da ustasını seçmesinin ne denli önemli olduğunun altını çizdi. Aycı, “Asıl mesele, usta çırak ilişkisinde. Hangi Üniversiteyi bitirdiğiniz veya sonra nerede çalıştığınız da değil; kiminle çalıştığınız.” Diyerek şöyle devam etti: Okulu tamamladıktan sonra kiminle çalıştığınız; kendinize hangi hedefler koyduğunuz ve bu hedeflere hangi ustalar ile ulaşacağınızdır asıl mesele”” dedi.
Yaşadığımız zorluklar bizi ustalaştırır
”Keskin kılıç olmak için çok çekiç yemeyi göze almalıyız. İyi bir ustanın yanında çıraklık yapıp aldığımız çekiç darbeleriyle biz ustalaşacağız’2 diye konuşan Ayçı, geçmiş dönemlerde yürüttüğü yönetici pozisyonlarında hep iyi ve örnek birer ustadan geçtiği genç çalışanların da bu minvalde yetişmiş ustaları iyi okumaları gerektiğini öğütledi.
En alttan başlamak, temelden başlamak demektir
”ş hayatına en alttan başlamaktan hiç korkmayın. Girdiğimiz yerlerde gözlem yaparak kendimizi beslemeli ve yapılan tüm çalışmaları incelemeyiz’2 sözleriyle gençlere seslenen Aycı, her kurumun kendi genetik yapısı olduğunu ve bu yapının öncelikle çözümlenmesi gerektiğini vurguladı.
Öncelikle biz dinlemeliyiz ki sonra biz dinlenelim
Ancak iyi bir analizle hedeflerin net koyulabileceğini ve geliştirmelerin sağlıklı ilerleyeceğini aktaran Aycı ”İnsanları dinlemek lazım. İşle ilgili tecrübelerini paylaşanları dinlemeli, kurumlardaki kayıp yetenekleri bulup çıkarmalıyız” diyerek tecrübelerini paylaştı ve örnekler sundu.
Değişime inanın
Farklı kurumlarda da olsa yıllar içinde çalışma arkadaşlarının bazısı ile bağlarını kopartmadığını, tecrübe ve kabiliyetin yöneticilikte önemli birer değer olduklarını ifade eden Aycı, değişime inanlar, değişimi destekleyenler ve değişime katkı sağlayanlarla çalışmak gerektiğini söyledi.
15 Temmuz gecesi Havaalanında liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu
THY Yönetim Kurulu Başkanı, 15 Temmuz gecesi FETÖ Darbe Girişiminde şok bir kriz yaşandığını ve kriz yönetiminin nasıl geliştiğini şu sözlerle anlattı: “15 Temmuz Darbe Girişimi Gecesi Havalimanında şok bir kriz yaşandı. Ani bir gelişmeyle keskin bir şekilde tüm operasyonlarımız durdurulmak istendi. Bu süreçte ağır bir mücadele verdik. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Darbeci FETÖ hainleri İstanbul Atatürk Havalimanı’nın giriş ve çıkışlarını kapatıp içeriye girdiler, kuleyi ele geçirdiler. Yıllardır başka firmalarda da birlikte çalıştığım arkadaşlarımla hemen bir kriz yönetimi oluşturduk. Konuya ilk müdahil olan ve krizin tanımından hemen sonra çözümü soran ve öneren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu.”
Gençlere yetkililerden öneriler ve cevaplar
Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu belirten Aycı, kurum ve kuruluşlarda genç yapılanmanın hareket kabiliyetini ve hedef yönelimlerinde ve tırmanışlarında kurumun yeteneğini ve ivmesini arttırdığının altını çizdi.
Aycı, önemli işler başaran ve yükselişte olan markaların bu gücü genç yönetici kadrolardan aldığını kaydetti.