logo

SİVELUC VOLKANI UÇAKLARI TEHDİT EDİYOR !

Bu sabah dört kez ardı ardına büyük patlamalarla tekrar faaliyete geçen Rusya’daki Siveluc Volkanı’nın külleri 7 kilometre yüksekliğe saçıldı. Hava koridorunu duman ve küllerle kaplayan volkan, uçak trafiğini tehdit ediyor.

Volkan üzerinde uzun yıllardır inceleme yapan Rus bilim adamları, Siveluc Volkanı’nda son 20 yılın en büyük patlamalarının yaşandığını kaydetti. Bilim adamları, uçakların 10 bin metrede uçtuklarını, volkandan yükselen küllerin 7 bin metreyi geçtiğini bununda havayolu trafiği açısından ciddi tehlike oluşturduğuna dikkat çektiler.

volkan_siveluc

KURTARMA TİMLERİ TETİKTE BEKLİYOR 

Rusya’nın uzak doğu bölgesinde kalan Kamçatka’da yer alan Siveluc volkanı, Kamçatka Volkanik Patlamalar Müdahale Timi internet sitesinden yaptığı duyuruda, volkanın bu sabah tekrar harekete geçerek dört kez ardı ardına büyük patlamalar meydana getirdiğini açıkladı. Kurtarma timlerinin olası tehlike durumunda bölgeyi boşaltmak için hazır bekletildiği belirtildi.

KÜLLER 7 KİLOMETREYE YÜKSELDİ !

Patlamanın bir sonucu olarak 7 kilometre genişliğe püsküren küllerin yüksekliği de 7 kilometreyi geçti. Bu durum bölgede havayolu trafiği açısından sıkıntı oluşturmaya başladı. Bölge üzerinden uçuş yapacak olan hava yolu şirketleri uçaklarının rotalarını ve uçuş planlarını volkandan etkilenmeyecek şekilde revize ediyor.

YERLEŞİM BÖLGESİ SAKİNLERİ UYARILDI !

Ayrıca bilim adamları yayılan küllerin yarattığı tehlikeye karşı bölge sakinlerini evde kalmaları, yiyecek ve içecek depolamaları konusunda uyarıyor. Siveluc yanardağı, volkanik bir bölge olan Kamçatka’daki beş büyük volkan arasında en ateşli olanı. Bölgedeki en büyük yanardağlardan olan Siveluc, 2009’dan beri ara ara harekete geçiyor. Ancak hiç bu kadar tehlikeli olmadığı belirtiliyor.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?