logo

DÜŞEN UÇAKTA 2 BEBEK VARDI !

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Fransız Alpleri’nin güneyinde düştü. 144 yolcu taşıyan uçakta Türk yolcuların da bulunduğu açıklandı.

Düşen Germanwings uçağında; 2’si bebek, 2’si öğretmen 56’sı öğrenci geri kalanları orta yaşın üzerinde, toplam 150 kişi bulunuyordu. 24 yıldır hizmette olan Airbus A320’nin filodaki en yaşlı uçak olduğu açıklandı.

A rescue helicopter from the French Securite Civile flies over the French Alps during a rescue operation next to the crash site of an Airbus A320

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri’nin güneyinde düştü. AFP’nin haberine göre havayolu şirketinden yapılan açıklamada, uçakta 144 yolcu ile 6 mürettebat olduğu kaydedildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçaktan kurtulan olmadığını açıkladı.

aglayan_yolcu

DÜŞEN UÇAKTA 2 BEBEK DE VARMIŞ !

İspanya’dan Almanya’ya giderken Fransa üzerinde düşen Germanwings uçağında 2’si bebek, 2’si öğretmen 56’sı öğrenci, geri kalanı orta yaşın üzerinde, toplam 150 kişi bulunuyordu. 24 yıldır hizmette olan Airbus A320’nin filodaki en yaşlı uçak olduğu açıklandı.

İSPANYA KRALI: “UÇAKTA TÜRK YOLCULAR DA VARDI”

İspanya Kralı, uçaktaki yolcular arasında Türklerin de olduğunu kaydetti. Kral Felipe, “Türk yetkililere de taziyelerimi iletiyorum” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da uçakta Türk yolcuların olduğunu doğruladı.

aglayan_yolcu_yakini

39 TÜRK YOLCU VARDI BİLGİSİ DOĞRU MU ?

Katalan Haber kanalı ’24 Saat’, Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. ’24 Saat’ kanalı, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu duyurdu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

150 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Marsilya Savcılığı da soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklamada olayın tüm ayrıntıları ile incelendiği kaydedildi.

germanwings

UÇAK, LUFTHANSA’NIN ALT MARKASI

İspanya’nın Barcelona kentinden Almanya’nın Düsseldorf şehrine giden Lufthansa’nın alt markası olan Germanwings adlı havayolu şirketine ait 4U 9525 sefer sayılı uçağın, Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü belirtildi.Yetkililer bölgeye ulaşımın yalnız helikopterle sağlanabildiğini, yürüyerek ise en az 3 saatlik mesafe bulunduğunu açıkladı.

germanwings_flight_info

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Düşen uçağa ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ya da olumsuz bir şey şu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur” demişti. Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu açıklanmıştı.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?