logo

HAVA-İŞ DANIŞTAY’DAKİ DAVAYI KAZANDI !

HAVA-İŞ Sendikası, HAK-İŞ’e bağlı Çelik-İş Sendikası’nın THY Teknik A.Ş ve HABOM çalışanlarını kendine bağlama çabalarını boşa çıkardı.  Çalışanların haklarını savunmak için mücadele eden HAVA-İŞ yönetimi, başlattığı hukuk mücadelesinde önemli bir başarı elde etti.

havais

TÜM KAZANIMLAR ÇALIŞANLARA HAKÇA PAY EDİLİYOR

Ali Kemal Tatlıbal Başkanlığındaki yeni HAVA-İŞ yönetimi, göreve geldiğinden beri, bir taraftan eski borç batağını temizlemenin, bir taraftan da kazanımları çalışanlarla hakça paylaşmanın mücadelesini veriyor. Doğru adımlarla, hukuki çerçevenin dışına çıkmadan hak arayışlarını sürdüren HAVA-İŞ, bu anlamda bir zafer daha kazandı. HAK-İŞ’in Çelik-İş Senikası üzerinden 5 bin’e yakın HAVA-İŞ üyesini kendine bağlama çabalarını hukuk mücadelesi vererek boşa çıkardı.

havais_dava-tokmak

DANIŞTAY ÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN İTİRAZINI REDDETTİ !

Çelik-İş Sendikası HAVAŞ’ üyelerinin metal iş kolunda faaliyet gösterdiklerini, bu yüzden kendi sendikalarına katılmaları gerektiğini ileri sürerek, Danıştay’a itirazda bulundu. Bunun üzerine hukuki mücadele başlatan HAVA-İŞ Sendikası, avukatları aracılığıyla Danıştay’a başvurdu. Avukatlar görülen davada, Teknik A.Ş ve HABOM çalışanlarının ulaşım iş kolunda faaliyet gösterdiklerini, bu yüzden Çelik-İş’e üyeliklerinin mümkün olmadığını savundu. Mahkeme HAVA-İŞ Sendikası’nın savunmasını haklı bularak, Çelik-İş’in itirazını reddetti. Bu itirazın reddedilmesi, mahkemenin vereceği nihai kararın da HAVA-İŞ yararına olacağının bir işareti olarak gösteriliyor.

thy_teknik_motor

ÇALIŞANLAR GÖNÜL RAHATLIĞIYLA HAVA-İŞ’E KATILACAK

Çelik-İş Sendikası’nın itirazının reddedilmesi ile, hukuki süreç yüzünden iki arada bir derede kalan THY Teknik A.Ş. ve HABOM çalışanları da rahat bir nefes alacak. Bu aşamadan sonra sözü geçen 5 bin’e yakın çalışan, taşımacılık kolunda faaliyet gösterdikleri Danıştay’ca kabul edildiği için diledikleri an HAVA-İŞ Sendikası’na geçebilecek. Nihai karara kadar üyeler bu geçişlerini sürdürebilecek. Nihai mahkeme kararının da HAVA-İŞ lehine sonuçlanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Böylece HAVA-İŞ Sendikası THY Teknik AŞ ve HABOM çalışanları adına 5. Dönem  Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için işverenle masaya oturabilecek.

İŞTE ÇELİK-İŞ’İN DANIŞTAY’A YAPTIĞI İTİRAZIN REDDEDİLDİĞİ MAHKEME KARARI

hava-is- mahkeme_belge2 

APRON24.COM/ÖZEL HABER 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?