logo

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA 3. DRONE VAKASI !

ÇEKTİN BARI YAYINLAMA !

Atatürk Havalimanı’nda üçüncü insansız hava aracı (drone) şoku yaşandı. İnişteki uçaklardaki yüzlerce yolcunun güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde, uzaktan kumandalı kameralı helikopter(drone) uçuruldu. İzinsiz olarak Bunu yapan şahıs, Atatürk Havalimanı’nın üzerinde  uçurduğu drone görüntüsününü Video paylaşım sitesi Youtube’a yükleyince yakalandı.

GÖRÜNTÜYÜ YOUTUBE YÜKLEYİNCE YAKALANDI !

drone-kucuk_resim

Çarşamba günü Atatürk Havalimanı’na iniş yapan bir uçağın pilotu, uçakların iniş yaklaşma hattında uçurulan görüntü alan uzaktan kumandalı bir drone görünce şaşırdı. Pilot durumu hemen telsizle Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesine bildirdi. Drone gören pilotun uyarısıyla harekete geçen, yetkililer durumu polise bildirdi. Polis drone uçuran kişiyi ve cihazın nereden uçurulduğuyla ilgili arama çalışmalarına başladı. Pilotun konuyla ilgili kule’ye bilgi vermesinin ses kayıtları da ortaya çıktı.

ATATÜRK HAVALİMANI’DAKİ ÜÇÜNCÜ VAKA !

Pilot “Piste göre bir mil pist uzantısı tam yaklaşma hattı 250 ile 300 feet arasında bir tane uzaktan kumandalı fotoğraf çeken cihaz var” diye kule görevlisine bilgilendirmede bulundu. Daha önce de Atatürk Havalimanı üzerinde insansız hava aracı ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü Video paylaşım sitesi Youtube’a yükleyen bir kişi için, uçuş emniyetini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle hukuki süreç başlatılmıştı. Bunun ardından ikinci bir drone vakası daha yaşanmıştı. Son olayla birlikte Atatürk Havalimanı’nda yaşanan drone vakası sayısı 3’e çıktı.

PİLOT İLE KULE ARASINDAKİ SES KAYDI 

 

 

 

 

 

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?