logo

LUBİTZ PSİKOLOJİK SORUNLU MUYDU !

Lufthansa CEO’su uçağın yardımcı pilot tarafından kasten düşürüldüğünü doğruladı.

Ceo Marsilya Savcısı’nın açıklamasını onayladıktan sonra, İkinci Pilot Andreas Lubitz hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi.

Spain-France-Plane

Germanwings CEO’su Thomas Winkelmann ve Lufthansa CEO’su Carsten Spohr “Korkunç bir durum yaşıyoruz. Bu feci kaza, Lufthansa kurulduğu günden bu yana yaşadığımız en büyük kabus ” sözleriyle açıklamaya başladı.

EĞİTİMLERİNE 6 AY ÖNCE ARA VERİLDİ !

Uçağı kasten düşüren yardımcı pilotun 6 yıl önce eğitimlerine yaşadığı sağlık sorunları yüzünden ara verildiğini belirten CEO Spohr, “Yapılan kontrollerin olumlu çıkması üzerine eğitimini devam ettirdi. Biz pilotlarımızı çok büyük bir titizlik ve sert kriterleri göz önünde bulundurarak bünyemize katıyoruz” dedi. Uçağı düşüren yardımcı pilotun 2008’den bu yana eğitim gördüğünü açıklarken sağlık durumunun da iyi olduğu ifade etti. Ancak Spohr’un açıklamalarındaki en önemli detay, uçağı kasten düşüren yardımcı pilotun 6 yıl önce eğitimlerine bir sorundan dolayı ara verdiğiydi. Bu Lubitz’in psikolojik sıkıntı çekmiş olabileceği yorumlarına sebep oldu.

Andreas_Lubitz-1

KABİN MEMURU OLARAK BAŞLADI

Yardımcı pilot Lubitz’in 2008 yılında özel formasyon eğitimi aldığı ve kabin memuru olarak görev aldığını belirtirken 2011 yılından sonra yardımcı pilot olarak görev yapmaya başladığını belirtti. Daha sonrasında ise eğitimlerine devam edilen pilotun tüm gereken testleri çok başarılı bir şekilde tamamladığını ifade etti.

andreas-lubitz-

Pilotun eğitimlerine neden ara verildiği konusunda sorulan sorulara ise net bir cevap verilmezken Spohr“Konu medikal bir durum olduğundan biz şuan bu bilgilere ulaşamıyoruz ancak savcılık tarafından tüm bu detaylar incelenecek” dedi. Spohr “İkinci pilot intihar mı etti? ” sorusuna, “Bir insan kendini ve 149 diğer insanı öldürdüğünde başka bir tanım gerekiyor” diye cevap verdi.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?