logo

28 Mart 2015

HER AİLEYE 50 BİN EURO TAZMİNAT

GERMAN_ANA

Lufthansa, al şirketi olan Germanwings uçak faciasında, hayatını kaybedenlerin ailelerine yolcu başına 50 bin Euro tazminat ödeyeceğini açıkladı. Bu da yaklaşık 7 milyon 500 bin Euro ediyor. Ancak ailelerin tazminatı yeterli bulmayıp dava açma hakları var.

german_aglayan_hostes

AİLELERE TOPLAM 7.5 MİLYON EURO TAZMİNAT !

Lufthansa Alman Havayolları’na bağlı Germanwings uçağının Salı günü 144 yolcusuyla Fransa’nın güneyinde dağa çakılmasının ardından, ölenlerin ailelerine ödenecek tazminat gündeme geldi. Lufthansa Group,  kazaya ilişkin tazminat ödeyeceğini duyurdu. Lufthansa’dan bir yetkilinin Reuters haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, ölen yolcuların her birinin ailelerine 50 bin Euroya kadar mali yardım yapılacağını söyledi. Bu da yaklaşık 7 milyon 500 bin Euro ediyor. Ancak ailelerin tazminatı yeterli bulmayıp dava açma hakları var.

german_olen_yakin

ALMANYA’YA HEYET GÖNDERİLDİ

Fransa, üç jandarma, bir adli polis şefi ve sivil havacılık temsilcisinden oluşan heyeti, kazayla ilgili soruşturma çerçevesinde Almanya’ya gönderdi. Fransız heyet, Alman yetkililerle birlikte soruşturmayı sürdürecek. Barselona-Duesseldorf seferini yaparken, Salı günü ikinci kaptan Andreas Lubitz’in bilerek düşürdüğü uçakta 144 yolcu ve altı uçuş personeli hayatını kaybetmişti.

andreas-lubitz-

SORUMLUSU İKİNCİ PİLOT LUBİTZ !

Salı günü 144 yolcusuyla Fransa’nın güneyinde dağa çakılan Germanwings uçağını kasten düşürdüğü savcılık tarafından belirlenen yardımcı pilot Andreas Lubitz’in 2009 yılında ‘ağır depresyon nöbetleri’ şikayetiyle psikolojik tedavi gördüğü ve hala bu konuda uzman desteği aldığı ortaya çıkmıştı. Lubitz’in Düsseldorf’taki evinde polis tarafından yapılan aramada, çalışamayacağına dair sağlık raporu yırtılmış halde bulunmuştu.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?