logo

YER HİZMETLERİNDE İHALE KIZIŞIYOR

İstanbul 3. Havalimanının yer hizmetleri ihalesi için şirketler kıyasıya yarışta. Türkiye’de ve dünyada yer hizmetlerinin köklü kuruluşlarından Çelebi, Havaş ve TGS’nin ihaleye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada adı geçen üç şirketi de zorlayacak dördüncü bir rakip geliyor.

pegasus_ucaklar-1

PEGASUS RİNGE ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Pegasus Havayolları, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı’ndan (UHD) yer hizmetleri ruhsatı için ön izin aldı. Bakanlık tarafından verilen bilgiye göre, Pegasus yer hizmetini İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda verecek. Ancak Pegasus’un 3. Havalimanı yer hizmetleri ihalesine girmek için hazırlık yaptığı iddia edildi. Şirketin üçüncü havalimanının 2020 sonunda ancak biteceği öngörüsüyle, önce Sabiha Gökçen’de handling işini pekiştirip sonra 3. Havalimanı ihalesi için ringe çıkacağı öne sürüldü.

2

ÖZEL TERMİNAL İSTEYEN THY TGS’Yİ DE GÖTÜRECEK

İstanbul üçüncü havalimanının gündeme geldiği tarihten bugüne, burada kendisine özel bir terminal yaptırmak isteyen THY, TAV  ile ortağı olduğu TGS’yi de beraberinde götürecek. Bu pencereden bakıldığında ihaleye katılacak yerli firmalar arasında TGS’nin tamamına olmasa da 3. Havalimanının bir kısmına gireceği kesin görünüyor. Üçüncü havalimanında yer hizmetini ihaleyi kazanan ve inşaatı yürüten LİMAK’ın başını çektiği konsorsiyumun da verebileceğine dikkat çekiliyor. Bu arada Almanya, Fransa ve İtalya’nın güçlü yer hizmeti kuruluşlarının da ihaleye girme arzusunda oldukları belirtiliyor.  gibi yer hizmetlerinde

B_787_Dreamliner (3)

YER HİZMETLERİNDE 20 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Yaklaşık 32 milyar Euro ile cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan 3. Havalimanın’da yaklaşık 100 bin kişi çalışacak. Bunların 20 bin’i yer hizmetlerinde istihdam edilecek. İstanbul’u batıdan doğuya, kuzeyden güneye dünyanın uçuş merkezi haline getirecek olan 3. Havalimanında, yılda 150 milyon yolcuya, 750 bin uçağa hizmet verilecek.

 

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?