logo

THY’YE BOMBA ŞAKASI !

THY uçağına bir bomba ihbarı daha yapıldı. İstanbul-Lizbon seferini yapan uçak geri dönerek Atatürk Havalimanı’na zorunlu indi.

thy_ucak

İstanbul–Lizbon seferini yapan Türk Hava Yolları yolcu uçağına kalkışından yarım saat sonra bomba ihbarı yapıldı. Kabin içinde bir yemek tepsisinde bulunan şüpheli madde yüzünden uçak Yunanistan üzerinden geri döndü.

saatli-bomba

BU NASIL BİR ŞAKA ?

THY’ni TK-1759 sefer sayılı Airbus A321 tipi yolcu uçağı, 170 yolcusuyla saat 11.59’de Lizbon seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Uçak havalandıktan kısa bir süre  yemek servisine başlanacağı sırada kabin bir kabin memuru yemek  tepsisi içinde, pinpon topu büyüklüğünde mikrofona benzeyen madde buldu. Kabin amiri durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi. Pilot cismi gördükten sonra Atatürk Havalimanı’na dönme kararı aldı. Uçak 13:45’de Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Uçak güvenli bir alana çekildi. Polis uçak çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan detaylı aramalar sonucunda şaka mahiyetli bırakıldığı sanılan küçük mikrofondan başka tehlikeli bir bulguya rastlanmadı. Yolcular THY’nin tahsis ettiği başka bir uçakla  İstanbul’dan Lizbon’a götürüldü. THY’de son bir hafta içinde bomba ihbarı yapılan uçak sayısı 3 oldu.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?