logo

ROTERDAM HATTINDA THY REKORU !

THY bir yıldır uçtuğu İstanbul-Roterdam hattında 60 bin yolcu taşıyarak inanılması güç bir rekora imza attı.

Bir yıl önce Rotterdam uçuşlarına başlayan Türk Hava Yolları geride kalan bir yılın değerlendirildiği bir resepsiyon ile 1. yılını kutladı.

Geçen yıl Mart ayından itibaren İstanbul-Rotterdam-İstanbul seferlerini başlatan Türk Hava Yolları bir yıl içinde Rotterdam’dan İstanbul’a 60 bin civarında yolcu taşıyarak bu uçuş noktasından da liderliği kimseye bırakmadı.

thy_heatrow

THY DÜNYANIN EN SAYGIN HAVAYOLU

Resepsiyon öncesi bir basın toplantısı düzenleyen THY Rotterdam Müdürü Ferhat Yerli, THY hakkında bilgi verdi ve 40 bin kişilik çalışanı ile THY’nin dünyanın büyük ve saygın hava yolu şirketi olduğunu söyledi. Yerli, “THY 2011-2014 arasında, 4 kez, Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi seçilmiştir. Destinasyon olarak ( uçuş noktası ) dünyada 4., Avrupa’da 1.sıradayız. Yolcu taşımacılığında ise Türkiye’de birinci, Avrupa’da ikinci, dünyada ise 7.sıradayız. Uçak sayısı bakımından da dünyada 13.sıradayız” dedi.

2014 yılında 54.7 milyon yolcu taşıdıklarını ifade eden Yerli 108 ülkede 266 destinasyona uçtuş yaptıklarını önümüzdeki günlerde ülke sayısının 112’ye çıkacağını belirtti. Bir yıl önce Rotterdam The Hague Havalimanı’nın 244. Uçuş noktası olduğunu, geçen süre içinde açılan 22 uçuş noktası ile THY’nin büyümeye devam ettiğini vurguladı.

mus_havalimani-thy

UÇUŞLARDA ARTIK GÜN KAYBI OLMAYACAK

Rotterdam’dan THY uçakları ile uçan yolcuların artık gün kaybı olmayacağı müjdesini veren Ferhat Yerli açıklamasında, “Bu sezon Rotterdam uçuşlarını sabah 08.10′a aldık. Çünkü Rotterdam’dan 08.10 da kalkan uçak yerel saatle uçak, 12.30’da İstanbul’da olacağından kimse bir gününü yollarda kaybetmeyecek. Şayet yolcumuz Kayseri, Konya, Ankara, Adana, Antalya’ya devam edecekse en geç saat 21.00′de evinde olacaktır. Her gün karşılıklı devam edecek Rotterdam-İstanbul seferlerimizin İstanbul dönüşü ise 18.45 İstanbul kalkış, 21.00′de Rotterdam’a geliş olarak planlandı. Böylece yolcularımız dönüşte de gün kaybı yaşamayacaklar” dedi.

Basın Toplantısının ardından resepsiyonda da konuşan Ferhat yerli, THY’nin Hollanda’ya ilk uçuşlarının 50 yıl önce başladığını söylediği konuşmasında, bu yıl 50. yıl kutlaması yapacaklarını belirtti.

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?