logo

LUBİTZ’İN BİLGİSAYARI MERCEK ALTINDA

Germanwings kazasını araştıran savcıları, ikinci pilot Lubitz’in evinde yaptıkları aramada, bilgisayarında intihar yöntemleri ve kokpit kapılarının güvenliği konularını araştırdı.  Araştırma sonucuyla ilgili herhangi biri açıklama yapılmadı.

german_kaza_1

Fransa’nın Alpler bölgesinde düşen ve içindeki 150 kişiye mezar olan Germanwings havayolu şirketine ait uçağın, ikinci kara kutusuna da ulaşıldı. Yetkililer Barselona-Duesseldorf seferi sırasında düşen, Airbus A320 tipi uçağın uçuş sırasındaki teknik bilgilerini içeren ikinci kara kutusunun enkazda bulunduğunu duyurdu. Birinci kara kutu facianın meydana geldiği 24 Mart’ta bulunmuştu.

german_lubitz

EVİNDEKİ BİLGİSAYARI DA İNCELENDİ !

İlk kara kutunun incelenmesi sonucunda, yardımcı pilot Andreas Lubitz’in uçağı kasıtlı düşürdüğü açıklanmıştı. Olayla ilgili soruşturmayı yürütene savcılar, Lubitz’in evindeki bilgisayarında yaptıkları incelemelerde,16-23 Mart tarihleri arasında, internet üzerinden intihar yöntemleri, kokpit kapılarının güvenliği gibi konularında bir not olup olmadığına baktı. Ancak inceleme sonrasında söz konusu Lubitz’in bilgisayarından söz konusu notların olup olmadığı hakkında açıklama yapılmadı.

german_mezar

Öte yandan, Germanwings uçağının düştüğü yerin yakınlarında, kaza kurbanlarının aileleri tarafından bir tören düzenlendi. Bölgeye anıt vazifesi görecek bir taş levha konulurken, birçok ülkenin bayrağı da törendeki yerini aldı.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?