logo

BEBEĞİN ÖLÜMÜNDEN PİLOT SORUMLU

Belgrad Savcılığı, beş günlük hasta bebeği hastaneye götürürken, 7 kişinin hayatına mal olan helikopter kazasından, pilot ve mürettebatın sorumlu olduğunu açıkladı.

Belgrad Savcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “13 Mart tarihinde meydana gelen; 4 Sırp askeri, 2 sağlık personeli ve bir bebeğin de hayatını kaybettiği helikopter kazasından öncelikle mürettebat sorumludur. Bu delilleriyle ortaya konulmuştur” denildi.

sırbistan_helikopter

ASKERİ VE SİVİL SORUMLULAR DA VAR !

Açıklamada, kaza sorumluluğunun bir kısmının da bazı Sırbistan Ordusu mensuplarıyla, sivillerde olduğuna dikkat çekildi. Kazayla ilgili şüpheli sorumluların, takibe alındığı kaydedildi. Askeri helikopter kazasında failleri bulmakla görevlendirilen içişleri komisyonun araştırması devam edecek.

helikopter-kaza-3

BEBEK MAHSUR KALDI DİYE HAVALANMIŞTI

Sırbistan’ın Novi Pazar kentinde solunum sorunları yaşayan beş günlük bir bebeği taşıyan araç, 13 Mart akşamı Kraguyevats şehrindeki hastaneye giderken, Raşka-Kralyevo karayolundaki toprak kayması nedeniyle yolda mahsur kalmıştı.

Bunun üzerine hasta bebeğin Sırbistan ordusuna ait helikopterle başkent Belgrad’daki “Ana Çocuk Enstitüsü’ne” gönderilmesine karar verilmişti. Belgrad’dan yola çıkarak hasta bebeği ve sağlık personelini alan helikopter, dönüş sırasında havaalanı yakınında elverişsiz hava şartları sebebiyle düşmüş, kazada bebekle birlikte yedi kişi hayatını kaybetmişti.

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?