logo

İKİ UÇAĞI DA ACİL İNDİ !

Alman havayolu şirketi Germanwings’in iki uçağı, bugün normal rotaları dışındaki havalimanlarına acil indi.

Venedik’e acil inen uçakta bir hasta yolcu, Stutgart’a tek motorla inen uçakta ise yağ basıncı arızası olduğu belirtildi.

german_tek_motor

TEK MOTORLA İNİŞ YAPTI

Germanwings’e ait Köln-Venedik seferini yapan yolcu uçağı, yağ basıncındaki azalma yüzünden, Stuttgart Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Germanwings yetkilileri  bunun “acil iniş” olmadığını, plan dışı zorunlu bir iniş gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yazılı açıklamanın devamında, Almanya’nın Köln kentinden kalkan 4U814 sefer sayılı uçağın, emniyet açısından bir motorunun durdurulduğu ve sorunsuz şekilde Stuttgart havalimanına indiği belirtildi. Uçakta 123 yolcu ve 5 uçuş görevlisi bulunduğu, yolcuların güvenli şekilde uçaktan indirildiği ve teknik ekibin sorunu çözmesinin ardından uçağın Venedik seferine devam edeceği duyuruldu. Stuttgart Havalimanı Genel Müdürü Georg Fundel ise uçağın inişini “acil iniş” olarak nitelendirdi.

german_inis

AYNI GÜNDE İKİNCİ ACİL İNİŞ !

Germanwings’in diğer uçağı ise beklenmedik bir olay yüzünden gideceğe noktaya ulaşamadı. Alman Germanwings Hava Yolları’nın, Hannover-Roma seferini gerçekleştiren uçağı, bir yolcunun aniden rahatsızlanması üzerine Venedik’e acil indi.

İtalyan haber ajansı ANSA’ya göre, Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın ekonomik uçuşları için kurduğu yan kuruluşu Germanwings’in Hannover-Roma seferini yapan uçağı, Venedik Marco Polo Havalimanı’na acil iniş yaptı.

YOLCU ANİDEN RAHATSIZLANINCA…

Aynı havayolu firmasının, geçen hafta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken, yardımcı pilot tarafından kasıtlı düşürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından, tüm dikkatlerin üzerine çevrildiği Germanwings’in bugünkü 4U3882 kodlu uçağının, herhangi bir teknik arızadan değil, yolcunun fenalaşması üzerine en yakın havaalanına indiği belirtildi.

Uçağın, Venedik’e sorunsuz şekilde indiği ve yolcuların terminale alındığı ifade edildi. Seferin bir kaç saatlik rötarla gerçekleştirileceği öğrenildi.

german_kaza_parca

Germanwings’in geçen hafta Barselona-Düsseldorf seferini yaparken düşen uçağında 144 yolcu ve 6 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?