logo

THY UÇAĞI MEME KANSERİ TEDAVİSİNE DESTEK İÇİN BOYANDI (ÖZEL)

thy_meme2

Sosyal sorumlulukta Türkiye’de öncülük yapan THY, buna bir yenisini daha ekledi. Türk Hava Yolları bu duyarlılığı dünyaya haykırmak için bir uçağını meme kanseri tedavisine destek için özel olarak boyadı. THY bununla da kalmayıp amansız hastalığa karşı bir reklam filmi ile duyarlılığını katlamak istiyor.

thy_meme

THY’nin Atatürk Havalimanı’ndaki teknik hangarında bu akşam farklı bir telaş vardı. Şirketin emektarlarından  Boeing 737-800 tipi, TC-JJZ kuyruk tescilli “Bolu” adlı uçağı özel bir dizayn işlemine tabi tutuluyordu. Uçak, THY’nin uzun süredir emek harcadığı “meme kanseri tedavisine destek” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında özel olarak boyandı.

thy_meme1

Uçağın ön kapısının sağına, meme kanseri ile mücadelenin sembolü olan pembe kurdela giydirmesi yapıldı. Bu işlem, THY ekiplerince baştan sona kamera ile kaydedildi. Çekimlerin daha sonra “meme kanseri tedavisine destek” adlı sosyal sorumluluk projesinin filminde kullanılacağı belirtildi.

thy_meme3

THY MEME KANSERİ TEDAVİSİNE GÖNÜLDEN DESTEK VERİYOR !

Gökyüzünde Hayat İzi; annesinde ve teyzesinde meme kanseri olduğu halde geç tanı alıp yaşama umudunu kaybetmeden sürdüren bir hastanın hikâyesi… Haberimiz kendi hastalığına aldırmadan meme kanserli hastalara moral veren bu kadının gerçekleşen hayallerini anlatıyor.

Tedavisinin bir kısmını Trabzon’da, bir kısmını da Ankara’da sürdürdüğü için sık uçak yolculuğu yapıyor ve her uçuş sonrası “Gökyüzü bana büyük umut veriyor, keşke kemoterapi odaları da bu manzara fotoğrafları ile süslense” dileğinde bulunuyor. Yaşama veda etmeden 1 hafta önce, anne ve teyzesinin geçirdikleri aşamaları gördüğü için sona yaklaştığını biliyor. Kendisini üzen iki şey olduğunu söylüyor. Biri 13 yaşındaki oğlu diğeri ise hayata, yaşadıklarını bir kitap haline getirmeden veda edecek olması… Gökyüzü, insanlar için umudun temsilidir ya! O da herkesin bilinçlenmesini sağlayacak bir iz bırakmak istiyor gökyüzüne. En çok da bu hastalıkla erken tanı ile yaşanabileceği hatta kurtulmanın mümkün olduğu umudunu…

thy_kanuni_1

GÖKYÜZÜ KEMOTERAPİ ODASINDA

Doktoru ve aynı zamanda Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği’nin kurucusu Dr. Eda Küçüktülü, hastasının bu isteğini yerine getirmek için söz veriyor ve harekete geçiyor. Yardım istediği Türk Hava Yolları Genel Müdürü (THY) Temel Kotil’le yaptığı görüşme umudunu artırıyor. Kotil, kurum olarak uzun süredir meme kanserinde farkındalık yaratmak için proje aradıklarını ve bu projeye her türlü desteği vereceklerini söylüyor. İlk olarak uçuş yaptıkları kaptanlardan Murat Serdaroğlu ile görüşüyorlar ve kaptanın düz uçuşlarda kokpitten çektiği fotoğrafları Trabzon Meydan Parkı’nda sergiliyorlar. Hasta genel durumu bozulduğu için kendi adına yapılan sergiye gidemeyince fotoğraflar hastane odasına götürülüyor. Ölümünden 1 hafta önce bu fotoğraflarla yaşadığı mutluluk herkesi çok sevindiriyor. İlgi beklenenin üzerinde olunca projeyi büyütme kararı alınıyor.

Yeni açılacak sergi için daha çok fotoğraf ihtiyacı doğunca Onur Taylan ve Onur Baş isimli kaptanların fotoğrafları da kullanılıyor. Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ve Uçuş Eğitmeni Kaptan Menderes Çakıcı’nın da projeye dahil olmasıyla fotoğraf sergisi 21 Mayıs’ta Trabzon’da bir proje ile tanıtılıyor. THY’nin Skylife Dergisi, Haziran sayısında fotoğraf sergisine ve serginin amacına yer veriyor. Ardından yeni aktiviteler için hazırlıklara başlanıyor. Projeye destek olan kaptanlar ilk kez Habertürk’te tanıtılan bu kitapçık için fotoğraflarına hikâyeler yazıyor. Hepsi meme kanseriyle ilgili farkındalık yaratmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyor…

Kitapçık, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olan Ekim boyunca Türk Hava Yolları uçaklarında da dağıtılacak. 21 Ekim’de pembe kurdele giydirilmiş bir uçak Antalya’da yapılacak olan Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi’ne katılacak bilim insanlarını taşıyacak. Uçak kalkmadan önce Atatürk Havalimanı’nda yapılacak “Meme Kanseri için Farkındalık Karnavalı” ile meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekilmeye çalışılacak.

ERKEN TEŞHİS İÇİN

40 yaştan sonra düzenli tarama yaptırın.Ailenizde meme kanseri tanısı almış biri varsa taramalara daha erken başlayın.  Risk faktörleri taşıyorsanız (erken adet görme, geç menopoza girme, doğum yapmama vb) taramalar konusunda daha hassas olun.Bu konuda uzman kişiler ve ekiplerin olduğu hastaneleri tercih edin.

APRON24.COM/ÖZEL HABER

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?

BENZER HABERLER

Havacılık Haberleri
THY, ŞAM SEFERLERİNE BAŞLADI

THY, ŞAM SEFERLERİNE BAŞLADI

Havacılık Haberleri
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Havacılık Haberleri
THY’NIN ACI KAYBI

THY’NIN ACI KAYBI